STENGES: Oslofjordtunnelen stenges i natt. Katastrofefilmen «Skjelvet» skal spilles inn i tunnelen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STENGES: Oslofjordtunnelen stenges i natt. Katastrofefilmen «Skjelvet» skal spilles inn i tunnelen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

«Skjelvet»

Katastrofefilm spilles inn i Oslofjordtunnelen

Stenges i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ingen ulykke som stengte Oslofjordtunnelen onsdag kveld. Isteden rykket filmteam inn i tunnelen for å spille inn scener til katastrofefilmen «Skjelvet».

Filmen har Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp i hovedrollene, de samme som rømte fra kjempebølgen i Geirangerfjorden i filmen «Bølgen» fra 2015. Nok en gang er det Fantefilm AS som er på katastrofesporet.

Fra før er det kjent at Postgirobygget ved Oslo S braser inn i Oslo Plaza i filmen som får premiere 31. august neste år. Nå er det altså klart at noe også skjer i Oslofjordtunnelen som ble stengt klokken 22 onsdag kveld og ikke vil åpne igjen før morgentrafikken så vidt er i gang klokken 5.30 grytidlig torsdag morgen.

Det største kjente jordskjelvet i Sør-Norge i moderne tid skjedde i 1904 og rystet begge sidene av Oslofjorden.

– Nå er det noen forskere som mener at dette kan skje igjen, og det er det filmen handler om. Det går en jordskjelv-riftsone fra området Fredrikstad og nordover gjennom Oslo, sier produsent Martin Sundland i Fantefilm til avisen.

(NTB)