Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Katastrofefond

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Skadene er beregnet til nesten åtte milliarder kroner etter at den gamle oljetankeren «Prestige» forliste utenfor spanskekysten i november i fjor. Det tilsvarer den summen som norske myndigheter nå mener bør inngå i et foreslått fond som skal utbetale erstatninger til de folk og nasjoner som rammes av forurensningskatastrofer. Forslaget om et slikt fond er tatt opp etter at EU først ville lage et eksklusivt EU-fond som en direkte følge av «Prestige»-forliset. Det er oljeimportørene som skal skyte inn kapitalen i fondet. Norske selskaper kan komme til å bidra med inntil 400 millioner kroner.
  • Forslaget om et slikt fond er godt. Norge er blitt særlig interessert etter at oljefrakten langs norskekysten har økt voldsomt. De økonomiske forpliktelsene vil trolig kunne bidra til en større ansvarlighet hos både eksportører, importører og transportører.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media