ELENDIG MÅLING: Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet får elendige tall i ny måling gjort for NRK. Målingen ble tatt før gårsdagens partilederdebatt, der Støre ble kåret til beste debattant av både Dagbladet, Aftenposten og VG. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ELENDIG MÅLING: Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet får elendige tall i ny måling gjort for NRK. Målingen ble tatt før gårsdagens partilederdebatt, der Støre ble kåret til beste debattant av både Dagbladet, Aftenposten og VG. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Stortingsvalget 2017:

Katastrofemåling for Ap og Jonas

Dårligste resultat på fire år, ifølge ny måling. Se hvem som går fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre får faller med hele 5,9 prosent, ned til 27,1 prosent i en måling Norstat har gjort for NRK.

Resultatet er en nedgang på 3,7 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet i 2013, som var et dårlig valg for Ap.

Støre: - Ikke bra

- Dette er ikke bra nok tall for Ap. Vårt mål er at det skal være et flertall for å bytte ut Frp- og Høyre-regjeringen 11. september og at vi skal få en ny politikk, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i en SMS til NRK.

I BAKGRUNNEN: Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet får elendige tall i ny måling gjort for NRK, men ble kåret til vinneren under partilederdebatten i Arendal. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I BAKGRUNNEN: Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet får elendige tall i ny måling gjort for NRK, men ble kåret til vinneren under partilederdebatten i Arendal. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Samtidig gjør Frp det svært godt på NRKs augustmåling. Partiet får en oppslutning på 16,7 prosent, som er en fremgang på 2,7 prosentpoeng siden juni-målingen. Ved stortingsvalget i 2013 fikk partiet 16,3 prosent av stemmene.

Høyre står stille på 23,8 prosent (+0,1). Senterpartiet faller til 9,2 prosent, som er en nedgang på 2,4 prosentpoeng sammenlignet med tilsvarende måling i juni.

Venstre under sperregrensen

Frp får en oppslutning på 16,7 prosent. Det er en framgang på 2,7 prosentpoeng i forhold til tilsvarende måling i juni. Fremgangen er signifikant, og resultatet er bedre enn valgresultatet i 2013.

Målingen gir dagens samarbeidsregjering 85 mandater og flertall på Stortinget til tross for at Venstre fortsatt er under sperregrensen med 3,9 prosent (+0,5). En tenkt konstellasjon av Ap, Sp, SV, MDG og Rødt får 84 plasser på Stortinget i denne målingen.

Både SV og MDG er over sperregrensen på målingen med henholdsvis 5,2 og 4,6 prosent, en framgang på henholdsvis 0,8 og 1,8 prosentpoeng. Rødt får 1,8 prosent (+0,6) og KrF 5 (+0,6).

Målingen er basert på 756 intervjuer mellom 8. og 14. august. Feilmarginen på målingen er på mellom 0,8 og 3,2 prosentpoeng og størst for de største partiene.

(NTB)