Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Katastrofemåling for Arbeiderpartiet i Tromsø

Får bare 16,9 prosent halvannet år før kommunevalget.

I MOTVIND: Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I MOTVIND: Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvannet år før kommunevalget får Arbeiderpartiet bare 16,9 prosent i en meningsmåling i InFact har gjort i Tromsø på oppdrag for Nordlys.

Høyre får 30,5 prosent, mer enn 10 prosentpoeng mer enn ved kommunevalget i 2015.

For ett år siden svarte 22,9 av tromsøværingene at de ville stemme på Arbeiderpartiet, og ved valget i 2015 fikk partiet 29,8 prosent av stemmene.

- Det er skikkelig alvorlig, det var virkelig ille, sier Tromsø-ordfører Kristin Røymo (Ap) til Nordlys.

Mandatfordelingen viser at Arbeiderpartiet går fra 13 til 7 mandater. Høyre ville med 30,5 prosents oppslutning fått 13 mandater - fire flere enn partiet har i dagens bystyre.

Frp er nesten like store som Ap med 14,9 prosent, mens SV får 11,8 prosent. Begge partiene går fram rundt 4 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling