Katastrofemåling for de borgerlige

Elendig resultat for de borgerlige på ny måling, den verste målingen på 26 år.

KRISE: Den dårligste målingen siden 1995. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRISE: Den dårligste målingen siden 1995. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De borgerlige partiene gjør samlet sett sin dårligste meningsmåling siden 1995 på en ny TV 2-måling. Høyre og Frp faller, mens V og KrF er under sperregrensa.

I målingen som Kantar har gjennomført for TV 2 , får statsministerens parti Høyre 18,2 prosent og faller 1,5 prosentpoeng fra forrige måling.

Frp faller også fra julimålingen, og partiet faller 1,3 prosentpoeng til 9,3 prosent. For KrF, som får 3,8 prosent oppslutning, går det verken opp eller ned fra forrige måling. Venstre, som fortsatt havner godt under sperregrensa med 3,2 prosent oppslutning, går fram 0,4 prosentpoeng.

- Dette er et for dårlig resultat for oss, og for dårlig for borgerlig side. Derfor skal vi slåss videre i valgkampen for bedre oppslutning, sier Erna Solberg til kanalen.

Mandag kveld var det det var duket for den første statsministerdebatten på Ingensteds i Oslo. Det var VG som arrangerte debatten.

- Det er krevende når dette er tredjeperioden, men jeg mener at vi viser hva vi har fått til. Veldig mange gode resultater, og det er veldig mye optimisme i det norske samfunnet for øyeblikket. Det skyldes at vi faktisk har styrt godt, svarer Statsminister Erna Solberg på spørsmål om den seneste målingen fra TV2 under sendingen til VG.

Hun understreker at hun fortsatt har troa.

De borgerlige partiene ville bare ha fått 55 stortingsmandater dersom målingen var valgresultatet. Ifølge TV 2 er målingen den dårligste på borgerlig side siden april 1995.

DUELLEN: Statsminister Erna Solberg og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre møtes til årets første lederdebatten før valget. Programleder: Elias Zahl-Pettersen / Kommentator: Marie Simonsen / Dagbladet Vis mer

Hvis denne augustmålingen blir valgresultatet, blir resultatet det dårligste noensinne for de borgerlige.

Resultatet for de øvrige partiene på målingen (endring fra juli i prosentpoeng i parentes): Ap 23,5 (1,1), Sp 16,4 (-2,7), SV 8,6 (1,3), Rødt 7,5 (2,1), MDG 4,5 (-0,4), andre partier 5 prosent (0,9).

Målingen er tatt opp av Kantar for kanalen i perioden 2. til 6. august med telefonintervjuer av 977 personer. Feilmarginen er +/- 1,4 til 2,8 prosentpoeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer