Valget 2019

Katastrofemåling for Frp

Dårligste på 24 år.

KRISE: Drøyt to måneder før valget gjør Fremskrittspartiet sin dårligste måling på lang tid. . Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
KRISE: Drøyt to måneder før valget gjør Fremskrittspartiet sin dårligste måling på lang tid. . Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Partiet mister over halvparten av sine representanter på tinget, ifølge TV 2s måling.

På kanalens måling for juli, utført av Kantar TNS, får partiet en oppslutning på 7,5 prosent. Dersom det var stortingsvalg til høsten, ville partiet med dagens måling gått ned fra dagens 27 til 12 representanter.

Partiet hadde 13,8 prosent oppslutning før årsskiftet, men siden da har pilene pekt nedover. Partiet har mistet 175.000 velgere til Høyre, mens to av ti velgere har satt seg på gjerdet.

Under halvparten av velgerne som stemte Frp i 2013, sier at de ville gjort det samme dersom det var stortingsvalg nå.

Frp passeres på målingen også av SV som med 7,8 prosent er landets fjerde største parti. Venstre får også endelig noe å glede seg over, med oppslutning på fem prosent.

Arbeiderpartiet er fortsatt landets største med sine 25,5 prosent, fram 1,1.

Bompengepartiet «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» og de øvrige bomlistene får samlet 2,3 prosent. Det betyr at bompengepartiene samlet er inne på tinget med to representanter.

Krise

Katastrofemålingen kommer bare dager etter forrige krisemåling for Frp. Junimålingen, gjennomført av Norfakta på vegne av Klassekampen og Nationen, som ble publisert lørdag viste at partiet faller 1,4 prosentpoeng til bare 8,8 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer