INGEN UTFORDRER:  Sveriges konservative statsminister Fredrik Reinfeldt har ikke mye å frykte fra Socialdemokraterna under Mona Sahlins ledelse, viser den siste meningsmålingen fem måneder før det svenske Riksdag-valget, ifølge den siste meningsmålingen. Her fra den første tv-valgdebatten i januar. FOTO: MAJA SUSLIN, SCANPIX.
INGEN UTFORDRER: Sveriges konservative statsminister Fredrik Reinfeldt har ikke mye å frykte fra Socialdemokraterna under Mona Sahlins ledelse, viser den siste meningsmålingen fem måneder før det svenske Riksdag-valget, ifølge den siste meningsmålingen. Her fra den første tv-valgdebatten i januar. FOTO: MAJA SUSLIN, SCANPIX.Vis mer

Katastrofemåling for Mona Sahlin

Maria Wetterstrand heter den nye svenske politiske kometen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Bare hver fjerde svenske har tiltro til Socialdemokraternas leder Mona Sahlin, viser en fersk meningsmåling.

Kun 28 prosent av de spurte sier at de har stor eller svært stor tiltro til Sahlin, som dermed må se seg slått av hele fire andre partiledere.

56 prosent sier til sammenligning at de har stor eller svært stor tiltro til Moderaternas leder, statsminister Fredrik Reinfeldt, viser meningsmålingen Sifo har utført for Aftonbladet.

I desember sa 63 prosent at de hadde stor eller svært stor tiltro til Reinfeldt, som nå pustes i nakken av Miljöpartiets unge leder Maria Wetterstrand (36).Miljøkomet51 prosent av de spurte har stor eller svært stor tiltro til Wetterstrand, mens 43 prosent sier det samme om Centerns leder, næringsminister Maud Olofsson.


32 prosent har svært stor eller stor tillit til Wetterstrands partikollega Peter Erikssons, som hun deler ledervervet med.

Socialdemokraternas leder Mona Sahlin ser det derimot mørkt ut for, drøyt fem måneder før Riksdagsvalget.

I desember sa 34 prosent av de spurte at de hadde store eller svært stor tillit til henne, men andelen har nå falt til 28 prosent.

Blant mannlige velgere er det bare 23 prosent som har stor eller svært stor tillit til Sahlin, noe som plasserer henne nest sist på lista.

30 prosent av de spurte sier at de i dag har null tillit til Sahlin, mens 16 prosent sier det samme om Reinfeldt og 14 prosent om Wetterstrand.

(NTB).

 KOMETEN:  Miljøpartiets Maria Wetterstrand fosser fram i svensk politikk. FOTO: SCANPIX.
KOMETEN: Miljøpartiets Maria Wetterstrand fosser fram i svensk politikk. FOTO: SCANPIX. Vis mer