Katastrofen rammet for andre gang

KAPRUN: For andre gang endte en bedriftstur for kommuneansatte i den østerrikske byen Wels i en katastrofe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For 17 år siden havnet de i en hotellbrann i Istanbul. Lørdag rammet tragedien i Kitzsteinhorn-tunnelen. 32 av de omkomne var medlemmer av kommunens skigruppe og deres familiemedlemmer.

To av de omkomne i tunnelbrannen var med på turen til Istanbul, der 48 av gjestene fra Wels overlevde en brann som kostet 11 liv.

Opplevelsene fra den gang har alltid vært et samtaleemne blant kollegene på kommunekontoret. Den nye katastrofen har nå lammet hele byen.

En rådmann, tretten tjenestemenn, to pensjonister og seksten familiemedlemmer omkom i Kitzsteinhornfjellet.

Bare to av reisegruppa fra Wels overlevde lørdagens katastrofebrann. En av dem var den pensjonerte politibetjenten Ernst Hemedinger.

- Jeg bestemte meg for å ta gondolbanen i stedet for tunnelbanen. Jeg ville nyte det vakre solskinnet. Jeg forsøkte å overtale andre i gruppa til å slå følge, men bare en av dem ble med meg, forteller Hemedinger.

Oppe på toppen undret de seg over hvor det ble av de andre som hadde valgt å reise med tunnelbanen. De skjønte at noe hadde skjedd. Vel nede i dalen igjen, der bussjåføren ventet aleine, gikk det fulle omfanget av tragedien opp for dem.