Katastrofer og store ulykker i Norden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Estonia»-forliset med 852 omkomne natt til 29. september 1994 er den største katastrofen som har rammet Norden i nyere tid. Ferja gikk ned mellom Tallin i Estland og Stockholm. 500 av de omkomne var svensker.

159 mennesker mistet livet ved brannen i «Scandinavian Star» natt til 7. april 1990.

141 mennesker mistet livet da et fly med russiske og ukrainske gruvearbeidere styrtet på Operafjellet på Svalbard 29. august 1996.

27. mars 1980 mistet 123 mennesker livet da «Alexander Kielland»-plattformen veltet på Ekofisk-felt. Dette er den største katastrofen i Nordsjøen.

Flyulykken nord for Hirtshals med 55 omkomne 8. september 1989 er den verste ulykken i norsk sivil luftfarts historie. Det var et chartret Convair-fly som styrtet i sjøen.

40 personer omkom da et Braathen-fly styrtet i Asker lille julaften 1972.

36 mennesker mistet livet da en Widerøe Dash-7 styret i fjellet Torghatten ved Brønnøysund 6. mai 1988.

Brannen ved Stalheim Hotel i Sogn 23. juni 1959 er den hotellbrannen i Norge som hadde flest omkomne. 25 mennesker mistet livet. Ved Caledonien-brannen i Kristiansand 5. september 1986 omkom 14 personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer