Katastrofetall for Støres mannskap

Ap-leder Jonas Gahr Støre kan få en tøff trøkk ved høstens valg. På Dagbladets kommunebarometer for juni ligger Ap nesten 8 prosentpoeng under valgresultatet for fire år siden.

SLITER: Ap-leder Jonas Gahr Støre ville blitt statsminister om det var stortingsvalg. Men på Dagbladets kommunebarometer for juni mister Ap velgere i fleng til SV, Sp og Rødt. Trøsten er at regjeringspartiene samlet mister enda flere velgere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SLITER: Ap-leder Jonas Gahr Støre ville blitt statsminister om det var stortingsvalg. Men på Dagbladets kommunebarometer for juni mister Ap velgere i fleng til SV, Sp og Rødt. Trøsten er at regjeringspartiene samlet mister enda flere velgere. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trøsten for Støre-mannskapet er at de fire partiene under Erna Solbergs regjeringsparaply sliter minst like mye ti uker før kommunevalget. Samlet går Høyre, Frp, Venstre og KrF tilbake hele 9 prosentpoeng sammenliknet med kommunevalget i 2015.

Støre kan også finne trøst i at Arbeiderpartiet får langt bedre betalt når velgerne blir spurt hva de ville stemt dersom det var stortingsvalg i morgen.

De rødgrønne styrker seg på stortingsmålingen som Ipsos har utført for Dagbladet, og Støre ville blitt statsminister med 92 mandater i ryggen dersom denne målingen hadde vært valg.

- Mot katastrofevalg

Ipsos har denne måneden både spurt om kommunevalg og stortingsvalg. Spørsmålet om kommunevalg er stilt først. Både Høyre og Ap gjør det sterkere i stortingsmålingen, mens Senterpartiet overrasker med et svakere nivå på kommunebarometeret enn på stortingsmålingen.

- Det går mot et katastrofevalg for Ap dersom de får slike tall valgnatta. Ap får 25,3 prosent, noe som er 7,8 prosentpoeng lavere enn for fire år siden, sier målingsansvarlig Mads Motrøen i Ipsos MMI til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer