Katastrofetall for svenske elever

- Sverige er et skrekkeksempel, mener Trond Giske (Ap).

BØR STYRE UNNA:Trond Giske, utdanningspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet, mener Norge bør styre unna den svenske modellen med private skoler. Sverige gjør det svært dårlig i Pisa-undersøkelsen. Foto: Øistein Norum Monsen
BØR STYRE UNNA:Trond Giske, utdanningspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet, mener Norge bør styre unna den svenske modellen med private skoler. Sverige gjør det svært dårlig i Pisa-undersøkelsen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke bare norske elever som presterer dårlig på skolen. Sverige har den dårligste resultatutviklingen av alle OECD-landene, skriver den svenske avisa Expressen.

Det viser Pisa-undersøkelsen, som ble lagt fram av Utdanningsdirektoratet og Insitutt for lærerutdanning og skoleforskning tidligere i dag.

- Sverige taper på alle fronter. Dette er en veldig alvorlig situasjon, resultatene har sunket som en stein, sier Eva-Lis Sirén, leder i Lærerforbundet i Sverige til Aftonbladet.

Finsk forsprang Resultatene viser at det har vært en stor og signifikant tilbakegang både i Finland og Sverige. Men Finland har fremdeles et stort forsprang på de andre nordiske landene.

De sørkoreanske elevene skårer høyest i matematikk blant OECD-landene. Deretter følger Japan og Sveits.

Av de nordiske landene har Finland de beste resultatene fulgt av Danmark, Island, Norge og Sverige.

Av OECD-landene har Finland og Sverige har størst tilbakegang i matematikkresultater fra 2003 til 2012.

Skrekkeksempel - Sverige er skrekkeksempelet, mener Trond Giske, utdanningspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer