Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Katastrofevarsel i Australia

Mer enn 120 skogbranner herjer i store områder sørøst i landet.

KJEMPER MOT SKOGBRANNENE: Redningsmannskapene sørøst i landet forsøker å få kontroll over skogsbrannene. Koalaen Sam ble reddet av brannmanskapene fra de brennede skogsområdene i Gippsland. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
KJEMPER MOT SKOGBRANNENE: Redningsmannskapene sørøst i landet forsøker å få kontroll over skogsbrannene. Koalaen Sam ble reddet av brannmanskapene fra de brennede skogsområdene i Gippsland. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Mer enn 120 skogbranner herjer i store områder sørøst i Australia.
Sterk varme og kraftig vind gjør kampen mot brannene vanskelig, og det er sendt ut katastrofevarsel for flere byer.

Australia ligger på jordas sørlige halvkule, der det for tiden er høysommer, og i de søraustralske delstatene Queensland og New South Wales har det de siste dagene vært målt temperaturer opp i 40 grader.

Samtidig blåser det mange steder kraftig.

En talsmann for myndighetene sa i dag at innbyggerne i byene Bundarra og Barraba i New South Wales må forberede seg på evakuering. Brannene nær disse byene blir kraftigere, sprer seg raskt og er ute av kontroll, sa talsmannen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media