Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kate og Gerry kan få 10,7 millioner for å fortelle alt på Oprah

Vurderer å snakke ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kate og Gerry McCann er i forhandlinger med amerikanske TV-produsenter om å snakke ut om den forvirrende forsvinningssaken hos enten Oprah Winfrey eller Barbara Walters, melder Daily Mail.

Madeleine McCann forsvant fra foreldrene Kate og Gerrys ferieleilighet i Luz i Portugal for 268 dager siden.

Clarence Mitchell, talsperson for McCann-paret, bekrefter forhandlingene men nekter for at de legger opp til en budkrig.

- Vi har blitt kontaktet av representanter for både Oprah og Barbara. De vil ha et eksklusivt intervju med Kate og Gerry, sier han til avisa.

- Vi har diskutert det, men det betyr ikke at vi definitivt vil gjøre det, sier han.

Fondet skrumper inn

Ifølge Mitchell vil paret bare gjøre det, hvis de tror det kan bidra til søket etter datteren.

I starten strømmet donasjonene til foreldrenes letefond inn, og til sammen 13,1 millioner kroner er samlet inn til fondet som ifølge foreldrene skal bidra til at den lille jenta finnes igjen.

HAVNER MCCANN-PARET HER?: Mang en kjendis har snakket ut i Oprahs sofa. Her Bette Midler. Foto: AP/Scanpix
HAVNER MCCANN-PARET HER?: Mang en kjendis har snakket ut i Oprahs sofa. Her Bette Midler. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Men etter at foreldrene i september i fjor begge fikk status som mistenkte i saken, har donasjonen gått kraftig tilbake. Og fondet vil ifølge rapporter i flere britiske medier gå tomt i juni i år, hvis ikke noe skjer.

Ifølge Daily Mail kan foreldrene tjene omtrent 10,7 millioner kroner på å stille opp til et intervju hos enten Oprah eller Barbara.

Familien har allerede fått kritikk fordi de har vurdert å selge filmrettighetene til Madeleine-historien, samtidig som de selv har status som mistenkte i saken.

Tidligere denne måneden fikk de også kritikk etter at de ga et stort intervju til magasinet Vanity Fair

- Nesten som en kongelig

Oprah Winfrey kan regnes som snakke-ut-dronningen av amerikanske TV. Hun går for å ha stor påvirkningskraft i offentligheten, og har den siste tiden vært en aktiv støttespiller for presidentkandidat Barack Obama.

Barbara Walters har på sin side vurdert å ta steget ut fra de semipensjonertes rekker for å gjennomføre et intervju med McCann-paret for kanalen ABC News, ifølge Daily Mail. 

En kilde nær ekteparet sier at de har snakket mest med Walters’ produsenter.

image: Kate og Gerry kan få 10,7 millioner for å fortelle alt på Oprah

- Hun er nesten som en kongelig og har alltid gjort store intervjuer. Hennes folk hevder at de har det største programmet i USA, sier kilden til avisa.

BERØMT TV-PERSONLIGHET: Barbara Walters.
FORTSATT SAVNET: Madeleine McCann.
SNAKKER UT?: Kate og Gerry McCann har gjort enkelte intervjuer etter at de fikk status som mistenkte, men de amerikanske TV-produsentene mener altså at det er både tide med et skikkelig "eksklusivt intervju".
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media