Katharina (19) nest rikest i Norge, bak Røkke

Katharina Gamlemshaug Andresen har 4,6 milliarder i formue.

PÅ TOPP: Kjell Inge Røkke har størst formue i Norge, med svimlende 11,8 milliarder kroner. Foto: Thomas Rasmus Skaug
PÅ TOPP: Kjell Inge Røkke har størst formue i Norge, med svimlende 11,8 milliarder kroner. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkke er landets rikeste med en formue på nesten 11,8 milliarder kroner, viser skattelistene for 2013 som ble gjort tilgjengelig natt til fredag. En 19-åring er landets nest rikeste.

På andreplass på listen over de rikeste i landet finner vi nemlig industri- og finansmannen Johan H. Andresens 19 år gamle datter Katharina Gamlemshaug Andresen, som står oppført med 4,6 milliarder i formue.

Næringslivstoppen Trond Mohn følger på plassen bak med 4,5 milliarder. Sønnen Fredrik Wilhelm Mohn har 4,3 milliarder, mens Svein Støle har 4,1 milliarder i formue.

Eiendomskongen Olav Thon, som toppet rikinglisten i skatteåret 2012, ligger nå nede på en 26. plass med 1,1 milliarder kroner i formue — 8,8 milliarder mindre enn på samme tid i fjor. Årsaken til fallet er at Thon i fjor overførte store deler av formuen sin til en stiftelse, skriver VG. Thon betalte over 124 millioner kroner i skatt til Hole kommune i Buskerud, men bidro i fjor med snaue 31 millioner, altså et kraftig inntektstap for kommunen.

Ser man på hvem som tjente mest i fjor, er det kraftinvestoren Einar Aas i Grimstad kommune som topper lønnslista, med 313,7 millioner. Trond Mohn tjente 304 millioner, mens forretningsmannen Terje Tom Høili tjente 238 millioner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.