Kathrine misset finalen

Australia har universets vakreste kvinne. Favoritten Norge fikk ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 20 år gamle australske modellen Jennifer Hawkins ble i natt kåret til Miss Univers i Ecuadors hovedstad Quito. Det var fem kvinner som kom til finalen, men Miss Australia var dommernes favoritt foran Miss USA og Miss Puerto Rico, Miss Trinidad & Tobago og Paraguay.

Norske Kathrine Sørland deltok i Miss World for noen år siden. Da ble hun nummer fire. Til tross for at flere oddsbyråer hadde den norske blondinen som favoritt, fikk 24-åringen en dårligere plassering enn forrige gang hun deltok for Norge.

Nytt liv

Vinneren Jennifer Hawkins fikk en krone i hvitt gull med 500 diamanter og 120 perler plassert på hodet etter at seieren var et faktum. Men hun får ikke beholde den mer enn et år.

Det hun derimot også kan glede seg over er en årslønn på nærmere 600 000 kroner, en leilighet i New York og stipend for å studere film og fjernsyn. I tillegg stiller produsenter av klær, sminke og andre produkter opp med gaver i lange baner.

Det er milliardæren Donald Trump som eier Miss Univers-konkurransen. Han er selv gift med en modell. Anslagsvis 1,5 milliarder mennesker ser konkurransen på fjernsyn.

VINNEREN:</B> Jennifer Hawkins poserte i bikini i den 53. kåringen av Miss Univers.
NÅDDE IKKE OPP:</B> Selv om Kathrine Sørland stilte opp i norsk bunad i finalen, ble det ingen seier. Dette bildet er fra dagene før finalen.