Katie (18) og Kirstie (18) angrepet med syre i Zanzibar

Brukte sommerferien til å arbeide gratis som lærere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Katie Gee og Kirstie Trup (begge 18) fra Nord-London ble i går kveld angrepet med syre på gata i Zanzibar City.

Jentene arbeider frivillig i Zanzibar som lærere gjennom organisasjonen Art in Tanzania, og var i sin siste uke av oppholdet da de ble angrepet.

- Fullstendig uprovosert Katie og Kirstie skal ha gått rolig og fredelig til en restaurant i bydelen Stone Town da menn sittende på en moped kom kjørende opp på siden av dem på gata og kastet syre over ansikt, bryst og hender.

- Begge familiene er ekstremt opprørt og bekymret etter dette fullstendig uprovoserte angrepet på deres nydelige døtre, som var i Zanzibar kun med gode intensjoner, heter det i en uttalelse fra familiene, som også bekrefter at jentene vil bli fløyet hjem i kveld.

Foreldrene til jentene har desperat forsøkt å få jentene hjem tidligere, men det har vært problemer med forsikringsselskapet. Jentene behandles for syreskadene på et sykehus i Dar es Salaam, og de vil ha behov for tett medisinsk oppfølging når de kommer hjem.

President-besøk Politiet har ennå ikke klargjort noe motiv for det grufulle angrepet, som tas svært alvorlig på den halv-selvstendige øya, som er helt avhengig av turistinntektene.

President i Tanzania, Jakaya Kikwete, besøkte jentene på sykehuset i dag og omtalte angrepet som «skammelig».

- Dette setter hele landet vårt i et dårlig lys, uttalte Kikwete, som også understreket hvor viktig det var at politiet fant de skyldige.

Tidligere angrepet Flertallet på Zanzibar er muslimer og ifølge BBC blir turister bedt om å ta hensyn til lokale skikker når de ferdes utenfor de største turiststedene. Det har også vært ramadan og en venninne av jentene, Oli Cohen (21), har fortalt Telegraph om en dramatisk episode for to uker siden.

FORDØMMER: Tanzanias president Jakaya Kikwete besøkte jentene på sykehus i Dar es Salaam og fordømte angrepet. Han omtaler det som «skammelig» for landet. Foto: Khalfan Said / AP / NTB Scanpix
FORDØMMER: Tanzanias president Jakaya Kikwete besøkte jentene på sykehus i Dar es Salaam og fordømte angrepet. Han omtaler det som «skammelig» for landet. Foto: Khalfan Said / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Katie ble angrepet av en muslimsk kvinne for å ha sunget under ramadan. Hun var i sjokk, det kom helt ut av det blå - men hun var ikke redd nok til å reise hjem. Hun ble og fullførte det frivillige arbeidet, sier Cohen til avisa.

Jentene arbeidet på en barneskole tilknyttet den angelikanske kirka i Zanzibar.

FERIEPARADIS: Zanzibar er et kjært feriemål med både strandliv og kultur. Dette bildet viser gatene i Stone Town i Zanzibar, der angrepet på jentene skjedde. Bydelen er på Unescos liste over verneverdige steder. Foto: Alexander Joe / AFP / NTB Scanpix
FERIEPARADIS: Zanzibar er et kjært feriemål med både strandliv og kultur. Dette bildet viser gatene i Stone Town i Zanzibar, der angrepet på jentene skjedde. Bydelen er på Unescos liste over verneverdige steder. Foto: Alexander Joe / AFP / NTB Scanpix Vis mer