Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hadde kakerlakk i øret

Katie (29) hadde en kakerlakk i øret i ni dager

- Det var akkurat så forferdelig som det høres ut.

SMERTER: Katie var plaget av store smerter i øret, og dro til legevakta for å få det sjekket. Der fant legene en hel kakerlakk. Foto: NTB Scanpix
SMERTER: Katie var plaget av store smerter i øret, og dro til legevakta for å få det sjekket. Der fant legene en hel kakerlakk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2017 kjøpte Katie (29) og ektemannen seg et nytt hus i Florida, og var til å begynne med strålende fornøyd med det nye kjøpet. Det tok imidlertid ikke lang tid før ekteparet ble plaget av kakerlakker, og ekteparet så seg nødt til å tilkalle en skadedyrekspert.

Skadedyreksperten hadde sprayet både huset og hagen, og ekteparet slo seg til ro med hus som tilsynelatende var fritt for kakerlakker.

Våknet med tett øre

Ikke lenge etterpå våknet imidlertid Katie midt på natta. I et eget innlegg om opplevelsen publisert i Self Magazine, hvor hun også publiserer bilder fra sykehuset, forklarer hun at det føltes ut som om hun hadde en isbit i det venstre øret.

- Jeg kunne føle at det var noe galt med øret mitt. Jeg fikk tak i en q-tips, og pirket litt inn i øret. Jeg følte noe bevege seg der inne, og da jeg tok q-tipset ut igjen så jeg to mørkebrune små pinner som hadde satt seg fast på bomullen, skriver hun i innlegget, før hun fortsetter:

- Like etterpå innså jeg at det jeg så på var to små bein. Bein som bare kunne tilhøre en eventyrlysten kakerlakk, på god vei til å oppdage ørekanalene mine.

Hun forteller videre at hun begynte å hyperventilere, og at ektemannen snart våknet for å bli med henne til badet. Han tok en titt inn i øret, og kunne bekrefte at det var en kakerlakk som var på vei innover i ørekanalen.

Dro til legevakta

Hun forteller at ektemannen raskt tok tak i en pinsett, og deretter begynte å dra i den tykkeste delen av kakerlakken som var synlig for ham. Han forsøkte å dra den ut, men dessverre fikk han bare tak i to nye småbein.

- Det var i dette øyeblikket jeg forsto at jeg måtte dra til legevakta, skriver hun.

Mens hun gikk mot bilen kunne hun føle kakerlakken inne i øret.

- Det var en forferdelig følelse. Ikke nødvendigvis så smertefull, men det var mental tortur. Det var som den følelsen du får når du holder deg for øret veldig hardt. All lyden ble erstattet av en slags summing.

Da de kom fram til sykehuset kom en sykepleier for å se inn i øret, og kunne ganske raskt bekrefte at det var en kakerlakk der inne.

Artikkelen fortsetter under videoen.

TOK BOLIG I ØRET: Den indiske kvinnen våknet fra ettermiddagsluren med en kribling i øret. Da smerten satte inn ble hun kjørt på sykehuset, og legen ble mildt sagt overrasket over hva han fant. Videoen er lisensiert gjennom Newslions Media. Les hele saken her: www.dagbladet.no/67675102 Vis mer

- Han ba meg om å forholde meg rolig, og ga meg et armbånd, sånn at jeg kom inn i legekøen. Jeg tippet hodet mot venstre side, i håp om at tyngdekraften ville gripe tak i kakerlakken, og få den ut av øret mitt. Det gjorde den imidlertid ikke, skriver hun, før hun legger til:

- Jeg satt nærmest i krampegråt, og det må dessverre ha vært skummelt for de to unge jentene som var i venterommet sammen med oss. Jeg forsøkte å ta meg sammen, for om de hadde hørt oss prate om hva som foregikk hadde de antakelig fått mareritt resten av livet.

Fjernet kakerlakken

Da Katie fikk komme inn på legeværelset ble hun bedt om å legge seg med det venstre øret vendt oppover, slik at legen kunne se inn. Han bekreftet også at kakerlakken var inne i øregangen. Han ba sykepleieren om å finne fram Lidocaine, en lokal bedøvelse som både ville lette trykket i øret mitt, og samtidig drepe kakerlakken der inne.

- Da legen satt bedøvelsen begynte kakerlakken å reagere. Det å føle en kakerlakk sine dødskramper inne i øregangen din er så spesielt at det er umulig å forklare. Jeg håper virkelig ikke noen andre trenger å oppleve det.

Ikke se denne videoen om du er følsom. Video: Apoio Policial Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Det tok omtrent to minutter for kakerlakken å dø, og deretter brukte legen noen lange og bøyde pinsetter for å fjerne deler av kakerlakken. Etter å ha fjernet tre deler av kakerlakken, viste legen fram de små delene på servietten.

Deretter fikk Katie og ektemannen noen minutter for å samle seg, før legen skulle komme inn igjen og forsikre seg om at det ikke var noen deler av insektet igjen der inne.

Klokka 03:45 fikk paret utskrevet antibiotika hun kunne dryppe i ørene, og ble sendt hjem igjen fra sykehuset. Paret trøstet seg med at marerittet var over, og at kakerlakken var ute. Det skulle imidlertid vise seg og ikke være helt sant.

Fikk ikke fjernet alt

Katie regnet med at øret ikke føles normalt med det samme, så hun reagerte ikke på nummenheten og sprakingen i øret 24 timer etter hendelsen på legevakta. Etter hvert som uka gikk, ble imidlertid ikke sårheten i øret noe bedre, og hun klarte heller ikke høre noe særlig.

Artikkelen fortsetter under videoen.

MARERITT: En indisk kvinne kontaktet et sykehus da hun hadde opplevd en «kravlende kløe» på innsiden av hodet. Da legene filmet operasjonen viste det seg at kvinnen hadde et levende kryp langt opp i nesehulen. Video: SWNS Vis mer

- Jeg oppsøkte en lege på nytt, og fikk også denne legen til å titte inn i øret mitt for å se om det var noe voks, eller noe annet som satt igjen. Hun fikk øye på en blokade der inne, og kalte på en assistent for å få hjelp til å skylle det ut.

Etter å ha skylt øret fire ganger tittet legen på nytt inn i øret, og hun fant noe som så ut som en lite insektbein. Legen fjernet det, og skylte øret på nytt. Det eneste problemet var at denne gangen fant hun enda flere deler av kakerlakken der inne.

- Til slutt endte hun opp med å finne hele seks gjenglemte deler av kakerlakken, hele ni dager etter at hendelsen skjedde, skriver Katie.

Ikke så uvanlig

Etter å ha trøstet en gråtende Katie forklarte legen at det kanskje kunne være flere deler der inne, og at hun skulle få satt opp en hasteavtale hos en øre- nese- halsspesialist samme dag.

Da hun kom dit kunne han bekrefte at det fremdeles var deler av kakerlakken der inne, og ved hjelp av utstyr som liknet en kjøkkensaks skal han ha fjernet et helt hode, overkroppen, flere bein og de lange antennene fra øregangen hennes.

- Jeg bare gråt. Jeg var uten bedøvelse, og jeg kunne føle hver minste lille bevegelse, og høre hver eneste lyd som foregikk der inne. Heldigvis kunne han berolige meg med at han nå var sikker på at han hadde fått ut alt denne gangen.

Til tross for at historien er skremmende nok i seg selv, er det slett ikke så uvanlig, skal vi tro National Geographic.

- Det er ikke så uvanlig å få en kakerlakk i øret. Det er mer uvanlig om de tar seg en tur opp i nesa, sier insekteksperten Coby Schal ved North Carolina State University.

Ifølge henne går kakerlakker og insekter instinktivt steder de kan finne bakterier og annen mat de kan spise.

- Ørevoks virker svært fristende for kakerlakken, sier hun.

Legen til Katie skal også ha fortalt at han fjernet insekter fra øregangen til folk minst en gang i måneden, og at det slett ikke er så sjelden som man tror. Han hadde også hatt en annen pasient med det samme problemet tidligere samme dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media