Syreangrep:

Katie dro til Zanzibar for å hjelpe - fikk batterisyre i ansiktet: - Han smilte

Snakker ut om hendelsen.

ANGREPET: Katie Gee (22) har vært gjennom 50 operasjoner etter at hun ble angrepet med batterisyre på Zanzibar i 2013. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ANGREPET: Katie Gee (22) har vært gjennom 50 operasjoner etter at hun ble angrepet med batterisyre på Zanzibar i 2013. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den 7. august 2013 ble de to britiske jentene Katie Gee og Kirstie Trup, begge var da 18 år gamle fra Nord-London, angrepet med syre på gata i Zanzibar City.

De to jentene arbeidet frivillig som lærere gjennom organisasjonen Art in Tanzania. De skulle lære bort engelsk til underprivilegerte barn, og var bare en liten uke unna hjemreisen da de ble angrepet.

Nå, snart fire år senere, velger Gee å stå fram med sin historie i Sunday Times.

«Smilte»

Gee, som nå har blitt 22 år gammel, forteller at hun og venninna ble angrepet av to menn på en moped, og at hun først så at en av mennene smilte før han løftet en jerrykanne full av batterisyre og helte innholdet over dem.

Gee fikk omfattende skader på store deler av kroppen, og måtte gjennomgå 50 operasjoner og hudtransplantasjoner. Legene ville også barbere hodet hennes og ta hud herfra, men det nektet hun. Dette fordi «håret var det eneste ved henne som ikke var skadet».

I en årrekke var hun plaget av mareritt. Hun gjenopplevde angrepet, og våknet samtidig opp og trodde det hele var en vond drøm. Bare for å finne ut at arrene fortsatt var der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.