Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Katie Rich tvitret at Barron Trump (10) ble drapsmann - det skulle hun aldri gjort

Tekstforfatter fra «Saturday Night Live» suspendert på ubestemt tid. 

PAPPAS YNGSTE: Barron Trump er 10 år gammel, og er urivillig blitt en del av ordvekslingen i USA etter pappa Donald er blitt president. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP 
PAPPAS YNGSTE: Barron Trump er 10 år gammel, og er urivillig blitt en del av ordvekslingen i USA etter pappa Donald er blitt president. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tekstforfatter i humorinstitusjonen «Saturday Night Live» er suspendert fra sin stilling på ubestemt tid, skriver The Washington Post.

Tekstforfatteren er Katie Rich, og suspensjonen kommer etter Rich tvitret upassende om Donald Trumps yngste sønn Barron Trump.

Rich tvitret fredag at Barron Trump kom til å bli «USAs første hjemmeskole-drapsmann» («first homeschool shooter»). Donald Trumps yngste sønn er 10 år gammel, og Rich skal umiddelbart ha blitt suspendert fra stillingen.

Ber om forlatelse

Hun har siden bedt om unnskyldning på samme medium. Rich har arbeidet i NBCs «SNL» siden 2013. Den opprinnelige Twitter-meldingen er slettet fra nettstedet.

SUSPENDERT: Katie Rich har beklaget. Foto: Nuccio DiNuzzo/Chicago Tribune/TNS
SUSPENDERT: Katie Rich har beklaget. Foto: Nuccio DiNuzzo/Chicago Tribune/TNS Vis mer

«Jeg ber oppriktig om unnskyldning og den ufølsomme Twitter-meldingen. Jeg angrer dypt på mine handlinger og mitt upassende språk. Det var utilgivelig og jeg er så lei meg», tvitret Rich.

En rekke offentlige personer tok Barron Trump i forsvar i dagene etter Katie Rich sin Twitter-melding. Blant dem var Chelsea Clinton, som selv har vært barn i USAs «førstefamilie».

SER DU DET?: Da Trump signerte papirer like etter innsettelsen i går, foregikk det noe helt annet i bakgrunnen, som mange kanskje ikke fikk med seg. Video: CNN Vis mer

Forsvares av Clinton... og Lewinsky

Det er vanlig i USA at barna til landets president slipper unna medienes søkelys.

«Barron Trump fortjener den samme sjansen som alle andre barn - å få være et barn», skrev Chelsea Clinton.

Også Monica Lewinsky, som selv har sin velkjente tilknytning til Det hvite hus, tvitret til forsvar for Barron Trump.

Donald Trump har lenge hatt et anstrengt forhold til «Saturday Night Live». Alec Baldwins latterliggjøring av presidenten har gått viralt i flere måneder, hvilket provoserte Trump til å stemple programmet som «et forferdelig program».

- For å være ærlig, når du ser hvilken vei det programmet tar, og du ser på arbeidet de gjør, hvem vet hvor lenge de får være på lufta? Det er et forferdelig program, sa Trump ifølge New York Daily News.

Komediestjerne i bråk

Også «Modern Family»-stjerne Julia Bowen brukte sosiale medier på å latterliggjøre Barron Trump forrige uke. Riktig nok var Bowens tone langt mildere enn den Katie Rich brukte, men også hun fikk skarp kritikk fra følgerne sine.

Dette er første gang siden John F. Kennedy jr. var i Det hvite hus, har USA fått en «Førstegutt». Barron Trump er 10 år gammel, og beskrives av mamma Melania Trump som snytt ut av nesa på sin far: Sterke meninger, veldig spesiell og uavhengig.

Ifølge avisa The Daily Telegraph er Barron Trump oppkalt etter pappa Donalds foretrukne pseudonym. Donald Trump pleide i mange år å ringe journalister og skryte av seg selv, sin inntekt og sine forretningsplaner, men da utga Trump seg for å være enten John Miller eller John Barron.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!