Advarer andre:

Katja (49) glemte dattera i baksetet

Da fembarnsmor Katja Ellingsen skulle ut av bilen for å gå på jobb, lød det en stemme fra baksetet.

GIKK BRA: Katja Ellingsen forteller om den skumle episoden som skjedde i 2008. Foto: Privat
GIKK BRA: Katja Ellingsen forteller om den skumle episoden som skjedde i 2008. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Fembarnsmor og psykiatrisk sykepleier, Katja Ellingsen, var nære på å oppleve et av alle foreldres verste mareritt da hun skulle ut av bilen på vei til jobb.

- Det var høsten 2008 og jeg hadde nettopp laget nistepakker til fem barn. Jeg var stresset, og måtte kjøre min yngste datter i barnehagen før morgenmøtet på jobben, sier Katja Ellingsen til Dagbladet.

Hun var seint ute og skulle til å forlate bilen foran arbeidsplassen da hun skjønte hva som hadde skjedd.

- «Mamma, skal jeg ikke barnehagen i dag?», spurte min da to år gamle datter fra baksetet. Da ble jeg virkelig sjokkert, sier Ellingsen.

- Skikkelig flaut

- Jeg tenkte bare: «Hva fader, glemte jeg dattera min?». Det var skikkelig flaut. Heldigvis endte det godt for oss, sier mora.

Ellingsen forteller at hun var svært stresset den dagen, og tror det kan være derfor hun holdt på å glemme henne i baksetet.

- Da hadde hun blitt sittende der i sju timer, og det barnesetet hadde vært umulig å komme seg ut av.

LYN: Michaelle May Whalen filmet at lynet slo ned i Tampa Bay, Florida. I bilen foran sitter mannen sammen med tre barn. Video: Storyful. Vis mer

Triks for å ikke glemme

Hun tror at alle kan glemme livsviktige ting om det er mye som pågår i hodet. Hendelsen endret holdningen hennes, og hun fant på noen smarte triks for å sørge for at ingen i familien hennes vil havne i samme situasjon.

- Jeg legger alltid sekken eller veska mi i baksetet når jeg kjører. Da blir jeg nødt til å snu meg når jeg skal ut av bilen. I tillegg har jeg sett speil man kan ha ved baksetet, slik at man kan se på babyen i barnestolen, om barnesetet står bakover.

Selv om Ellingsen har funnet flere gode triks, mener hun fortsatt at det viktigste av alt er å ikke være stresset.

- Man stresser ofte når man skal levere barn i barnehagen. Man kan fort være for sein til et eller annet og da er det mye lettere å glemme ting. Jeg prøver å ikke stresse, og akspetere at jeg heller kan bli for sein.

Provosert av nettroll

I kjølvannet av Dagbladets artikkel om en ettårig gutt fra USA som døde i en bil, var det mange som kommenterte innlegget på Facebook. Der ble det skrevet mye om foreldre som glemte barn i bilene sine.

Det reagerte Ellingsen på, og sto fram med sin historie i kommentarfeltet for «å vise nettrollene».

- Jeg ville fortelle andre som har vært i samme situasjon at de ikke er alene. Jeg tror dette kan ha skjedd med ganske mange, men det er jo veldig flaut, og da er det vanskelig å snakke om.

SA FRA: Da Katja Ellingsen sa fra på Facebook om det som hadde skjedd tilbake i 2008, fikk hun flere tomler opp og hjerter. Foto: skjermdump/Facebook
SA FRA: Da Katja Ellingsen sa fra på Facebook om det som hadde skjedd tilbake i 2008, fikk hun flere tomler opp og hjerter. Foto: skjermdump/Facebook Vis mer

- Utrolig nok fikk jeg masse støtte og god respons i kommentarfeltet, som var veldig hyggelig å se. Det viser at mange av oss har medfølelse, sier Ellingsen.

Hun håper alle tenker seg om to ganger før de forlater bilen sin, slik at man kan unngå hendelsen som hun nesten sto ovenfor for 14 år siden.

Ettåring gjenglemt i bil - døde

Forrige uke fikk politiet i Danielsville i Georgia, USA, varsler om et bevisstløst barn i en bil.

Bilen sto parkert utenfor et Walgreens-apotek i småbyen, melder NBC News.

Det ett år gamle barnet skal ha sittet i bilen imellom tre eller fire timer før det ble oppdaget av sin egen mor.

Ifølge politiet var det over 38 grader i bilen da barnet ble funnet.

Det ble utført livreddende førstehjelp på barnet før det ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

- Så langt tyder alt på at dette var et uhell, sier politisjef i Madison County, Jimmy Patton, til CNN.

Så langt i år har ti barn i USA dødd etter å ha sittet i glovarme biler, melder organisasjonen Kids and Car Safety.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer