DØD: Katryn Alix ble erklært død på sykehuset etter å ha lekt det som skal ha vært en russisk rulett med politikollegaene. Foto: St. Louis Police Department/AP
DØD: Katryn Alix ble erklært død på sykehuset etter å ha lekt det som skal ha vært en russisk rulett med politikollegaene. Foto: St. Louis Police Department/APVis mer

Katlyn (24) drept da våpenleken gikk ut av kontroll. Politiet med nye, rystende detaljer

Naboene hørte rop om hjelp. Nå er en kollega pågrepet og siktet i saken.

En amerikansk politibetjent er pågrepet og siktet for å ha skutt og drept en kollega i sjansespillet russisk rulett. Kvinnen, ved navn Katlyn Alix (24) døde på sykehuset natt til torsdag i forrige uke.

Ifølge Washington Post skal en nabo i St. Louis i delstaten Missouri ha hørt rop om hjelp.

«Herregud! Hjelp meg!»

Avisa beskriver så hvordan vitner har fortalt at kvinnen ble dratt inn i en bil og kjørt vekk. Men bilen skal ha vært dekorert med ordene «St. Louis Police Department».

Først ble det sagt at Alix ble drept da en kollega hadde håndtert et våpen på feil måte. Nå har det kommet flere detaljer som beskriver hvordan hun ble skutt og drept i sjansespillet russisk rulett.

Flere detaljer

I politirapporten, omtalt av New York Daily News, kommer det nå fram at politimannen skal ha drukket mens han var på jobb. Seinere skal han ha avfyrt et skudd som førte til kollegaens død, fortsatt mens han var på vakt og skulle vært ute og patruljert.

- Omstendighetene var mye mer uaktsomme og farligere enn hva vi først antok, sier politiinspektør John Hayden.

De tre politibetjentene skal ha spilt russisk rulett. Den siktede skal ha fjernet alle kulene i magasinet på revolveren bortsett fra én.

Den første runden gikk uten at noen traff på kula, men på den andre runden rettet den siktede våpenet mot Alix' bryst.

Hayden sier ifølge New York Daily News at alle ansatte i politiet i St. Louis fra nå må rapportere tilbake til operasjonssentralen en gang i timen.

Ukomfortabel

Den tredje politibetjenten som var til stede har forklart i avhør at han sa til de to andre at «de ikke burde leke med våpen og at de var politibetjenter».

Han skal ha vært svært ukomfortabel med kollegenes våpenlek, og var på vei ut av leiligheten da skuddet gikk av, ifølge Washington Post.

Den siktedes advokat, Talmage E. Newton, har kommentert saken i en offentlig uttalelse:

«Alix' død var en tragisk hendelse. Men jeg ber alle, både politiet og andre, om å vente til etterforskningen er fullført og vi har alle fakta på bordet, før de kommer med en konklusjon om hva de tror skjedde,» sier han.

- Forferdelig

Påtaleansvarlig i St. Louis, Kimberly M. Gardner, omtalte saken fra første stund som svært alvorlig.

- Dette er en forferdelig hendelse for Katlyn Alix' ektemann, familie, foreldre og for hele vårt lokalsamfunn. Jeg vil holde folk ansvarlig uavhengig av yrke eller offentlig status, sier Kimberly M. Gardner.

- Uavhengig av hvor trist denne siktelsen gjør meg og mine ansatte, så fortjener Katlyn og familien hennes rettferdighet.

Men den brutale fasiten gir ikke familien noen trøst.

- Hun sa alltid til meg: «Mamma, hvis jeg dør, så skjer det mens jeg gjør noe jeg elsker å gjøre». Så det gjorde at jeg følte meg litt bedre. Men dette gjør ikke at jeg føler meg bedre, sier Aimee Chadwick, Katlyn Alix' mor til KMOV, etter at det ble kjent at datterens kollega hadde blitt siktet for dødsfallet.

- Politiet var livet hennes.