DREPT: Katlyn Alix (24) døde etter våpenlek med en mannlig kollega. Nå er kollegaen siktet for uaktsomt drap. Foto: St. Louis Police Department via AP / NTB scanpix
DREPT: Katlyn Alix (24) døde etter våpenlek med en mannlig kollega. Nå er kollegaen siktet for uaktsomt drap. Foto: St. Louis Police Department via AP / NTB scanpixVis mer

Katlyn (24) drept under våpenlek med politikollega

Nå er kollegaen siktet for uaktsomt drap.

Natt til torsdag denne uka døde den 24 år gamle politikvinnen Katlyn Alix fra St. Louis i USA etter å ha blitt skutt i brystet.

Det som gjorde saken oppsiktsvekkende var at hun var sammen med to mannlige kolleger, i leiligheten til en av mennene, på tidspunktet hun ble skutt.

Siktet kollega

Politiet omtalte det først som et «utilsiktet» drap, som følge av at en politimann hadde behandlet en pistol feil, men det tok bare et drøyt døgn før saken tok en enda mer dramatisk vending. Alix' 29 år gamle kollega ble siktet for uaktsomt drap, skriver nyhetsbyrået AP.

Da skytingen fant sted befant altså de tre politifolkene seg i leiligheten til en av de to mennene. De to mennene var på vakt, men skulle egentlig patruljert et område et annet sted i byen. Hvorfor de var i leiligheten, og ikke ute og patruljerte, har ikke politiet funnet noe godt svar på.

De to politimennene dro til leiligheten rundt midnatt natt til torsdag, og ikke lenge etter ankom Alix. Hun jobbet jevnlig med de to mennene, og de hadde et tett forhold.

Våpenlek

Den siktede politimannen og Alix skal ha begynt å leke med en revolver. Politimannen tømte først kammeret på revolveren, før han satt tilbake en kule og spant sylinderen.

Han pekte våpenet bort, trykket inn avtrekkeren, men ingenting skjedde. Så tok Alix våpenet, rettet det mot sin mannlige kollega og trakk av. Heller ikke da skjedde det noe.

Så fikk 29-åringen revolveren igjen. Han pekte den mot Alix og trakk av. Da ble et skudd avfyrt, og han traff sin kvinnelige kollega i brystet.

Den tredje politibetjenten som var til stede har forklart i avhør at han sa til de to andre at «de ikke burde leke med våpen og at de var politibetjenter».

Han skal ha vært svært ukomfortabel med kollegenes våpenlek, og var på vei ut av leiligheten da skuddet gikk av, ifølge Washington Post.

De to politimennene bar Alix ut av leiligheten og inn i politibilen på utsida. Naboer skal ha reagert på det som skjedde.

- Herregud. Hjelp, skal noen ha ropt, mens de to politimennene bar den blødende kollegaen ut til bilen.

Alix ble brakt til sykehus, der hun ble erklært død.

- En forferdelig hendelse

Innledningsvis ble altså hendelsen omtalt som et uhell, men politiet sier at de raskt lovet Alix' familie å gjennomføre en grundig etterforskning.

- Dette er en forferdelig hendelse for Katlyn Alix' ektemann, familie, foreldre og for hele vårt lokalsamfunn. Jeg vil holde folk ansvarlig uavhengig av yrke eller offentlig status, sier påtaleansvarlig i St. Louis, Kimberly M. Gardner.

- Uavhengig av hvor trist denne siktelsen gjør meg og mine ansatte, så fortjener Katlyn og familien hennes rettferdighet.

Men den brutale fasiten gir ikke familien noen trøst.

- Hun sa alltid til meg: «Mamma, hvis jeg dør, så skjer det mens jeg gjør noe jeg elsker å gjøre». Så det gjorde at jeg følte meg litt bedre. Men dette gjør ikke at jeg føler meg bedre, sier Aimee Chadwick, Katlyn Alix' mor til KMOV, etter at det ble kjent at datterens kollega hadde blitt siktet for dødsfallet.

- Politiet var livet hennes.

Advokaten som har blitt oppnevnt for å representere den siktede politimannen i forbindelse med den interne granskningen av saken, har så langt ikke kommentert siktelsen.