Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kato Air-styrmann trodde flyet eksploderte

Styrmannen på Kato Air, Kristian Markus Andresen, trodde flyet hadde eksplodert da han merket et voldsomt slag mot hodet 29. september i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hodet mitt fsr framover. Jeg trodde det var fordi flyet hadde eksplodert bak meg, sa han i Salten tingrett.

Andresen var ute av spill i noen sekunder, men kom så til seg selv. Da så han en mann lene seg over kaptein Lian, og merket at flyet stupte. Lian ropte til ham, og sammen ropte de også til passasjerene at de trengte hjelp «nå! Fort, fort, fort!», fortalte han.

Styrmannen forklarte seg om nervepirrende sekunder som virket lengre enn de var, hvor han så bakken nærme seg og ventet på at det skulle smelle. Etter at de i siste liten lyktes med å få flyet oppover igjen, sendte de ut den internasjonale kaprerkoden 7500 og den generelle nødmeldingen 7700 til tårnet i Bodø.

Kato Air-flyet var bare anslagsvis 50 meter fra bakken da to passasjerer den 29. september i fjor klarte å overmanne gjerningsmannen slik at pilotene gjenvant kontrollen over flyet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!