Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Katolsk prest saksøker biskop

For brudd på arbeidsmiljøloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 En katolsk prest på Hamar saksøker biskopen i Oslo for brudd på arbeidsmiljøloven.

Saken bunner i en konflikt mellom kirkeretten i den katolske kirken og arbeidsmiljølovens bestemmelser.

Presten, som ikke vil stå fram med fullt navn, ble sykmeldt på grunn av en konflikt i menigheten sin. Han ba om oppfølging fra biskop Bernt Eidsvig, som er hans overordnede arbeidsgiver.

Biskopen skal ha unnlatt å følge opp saken, til tross for at Arbeidstilsynet påla ham å ta ansvar, skriver Hamar Arbeiderblad ifølge VG.

I stedet fikk presten i april i fjor beskjed om at han skulle sendes tilbake til hjemlandet Polen. Han motsatte seg dette siden han har bodd i Norge i ti år og ble norsk statsborger i 2002.

Ifølge lydighetsløftet presten har avlagt, kan hans kirkelige leder bestemme hvor han skal jobbe, også kalt kirkeretten.

- Nå risikerer han å miste retten til å virke som prest fordi han bryter lydighetsløftet ved ikke å reise tilbake til Polen, sier advokat Anne Gry Rønning-Aaby i Fagforbundet. Hun bekrefter at Fagforbundet (LO) har saksøkt biskopen på vegne av presten. Tilsvarsfristen på stevningen går ut mandag.

Biskopen ønsker ikke å kommentere saken av hensyn til personvernet, opplyser informasjonssjef Kristine Dingstad i Oslo katolske bispedømme.

Ifølge Dingstad er det lederen av en polsk orden som har kalt presten tilbake til Polen, og dermed ikke noe biskopen kan ta ansvar for.

NTB

SAKSØKT: Biskop Bernt Eidsvig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media