Katolsk sex-skandale

Wien (NTB-AFP): To etterforskere fra Vatikanet skal denne uken reise til Wien for å granske en sex-skandale som har rystet den katolske kirken i Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De skal undersøke påstanden om at kardinal Hans Hermann Groer, erkebiskop i Wien, i 10 år skal ha seksuelt misbrukt unge studenter.

Mistanken mot ham ble forsterket fredag da fire kirkeledere gikk ut og sa at de tror Groer er skyldig i å ha begått seksuelle overgrep.

- Vi er moralsk overbevist om at påstandene som er satt fram mot Groer, er riktige, heter det i uttalelsen fra lederne, anført av Wiens nye erkebiskop Christoph Schönborn.

Groer som var erkebiskop i Wien fra 1986 til 1995, er mistenkt for å ha seksuelt misbrukt flere, blant annet en prest, mens han var munk i Göttweig, om lag 50 kilometer vest for Wien. Dette skal ha skjedd på 1960- og 1970-tallet.

Etterforskere

Vatikanet har bestemt seg for å sende to tjenestemenn til Göttweig for å finne ut mer om saken. Fader Marcel Rooney og abbed Heeremann von Zuydtwycke skal etter planen begynne arbeidet i morgen.

Heeremann von Zuydtwycke sier at oppgaven vil bli vanskelig.

Groer dro selv til Roma i forrige uke for å møte pave Johannes Paul II. Det er ukjent hva de snakket om.

Ifølge en meningsmåling mener de fleste østerrikere at Groer bør bli tiltalt for sine handlinger. Bare litt under halvparten av de spurte, 47 prosent, mener at han bør få være i fred. 52 prosent mener den katolske kirken bør reagere.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer