Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Katolske biskoper støtter kondomer

Kondombruk er ikke som russisk rulett likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den katolske kirke har lenge hatt prevensjon på lista over syndige ting. Å forhindre graviditet er å hindre Guds vilje i å skje. Vatikanet og talsmenn for Den katolske kirke har heller ikke sett med blide øyne på å bruke kondom for å hindre HIV-smitte. Ifølge kritikerne har dette kostet liv fordi katolikker verden over har fortsatt å ha sex, men droppet kondomet og derfor blitt smittet av HIV.

Senest i juni hevdet Vatikanet at bruk av kondomer er så risikabelt at det kan sammenliknes med er russisk rulett. Uttalelsen vakte kraftig kritikk i Verdens Helseorganisasjon.

Har endret standpunkt

Men i dag går Den katolske kirke i Spania offisielt ut og støtter bruken av kondom i kampen mot HIV. Spania er hovedsaklig katolsk, og når de øverste lederne her støtter bruken av kondom, vil det veie tungt i debatten.

Det er derfor en brannfakkel for resten av Den katolske kirke som nå kommer fra bispekonferansen i Spania.

- Kondomer har en plass i den globale bekjempelsen av AIDS, sier talsmann for biskopene, Juan Antonio Martinez Camino, ifølge AP.

Martinez Camino sier at Den katolske kirke i Spania har full støtte fra vitenskapen i standpunktet. I det anerkjente medisintidsskriftet Lancet sier ekspertene at trofasthet og bruk av kondomer er med på å hindre spredningen av det dødelige viruset.

Senest i november hevdet bispekonferansen, med den samme talsmannen i spissen, at det var en alvorlig misforståelse å påstå at kondomer hindrer spredningen av HIV.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media