Katrin Lerum (24) drept av steinras

Ulykkesveien skal legges i tunnel innen et år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 24 år gamle Katrin Lerum omkom i dag morges etter at bilen hun satt i ble truffet av en stor stein.

24 åringen var på vei til arbeidsplassen i Leikanger da bilen hennes ble truffet, melder NRK Sogn og Fjordane. Lerum, som var alene i bilen da ulykken skjedde, ble konstatert død litt før klokka 9.00.

Ulykken skjedde på riksvei 55 vet Fatlaberget mellom Leikanger og Sogndal, et veistrekke som er svært utsatt for ras og som skal legges i tunnel innen ett år.

- Det stemmer det. Arbeidet med å legge veien i tunnel er i gang. Veistrekket der ulykken skjedde vil bli omfattet av denne tunnelen, sier operasjonsleder Inge Værøy ved Sogn og Fjordane politidistrikt. til Dagbladet.no.

Bilen som Lerum kjørte ble truffet av flere små- og en større stein.

- En stein på 30x40 centimeter traff frontrute og gikk gjennom. Politiet fikk melding om ulykken klokken 8.15. Første politimann var på stedet ti minutter senere, sier Værøy til Dagbladet.no.

Øyenvitner forteller imidlertid til NRKs lokalkontor at flere steiner på størrelse med fotballer raste ned, og at en av disse traff frontruta.

Det er ikke lenge siden det sist var personskader ved Fatlaberget. I februar ble en Mesta-arbeider skadd da han fikk en stein i ryggen under arbeid med å sikre strekningen. Samme måned ble det flere ganger meldt om biler som ble truffet av stein og is.

OMKOM: Steinen gikk rett gjennom frontruta på bilen til høyre på bildet. Foto: Eivind Nordvik Hauge
OMKOM: Steinen gikk rett gjennom frontruta på bilen til høyre på bildet. Foto: Eivind Nordvik Hauge Vis mer

Geologer fra vegvesenet er nå på stedet for å undersøke om det er trygt å åpne veien igjen.

- Veien vil tidligst bli åpnet for trafikk igjen klokka 14.00. Trafikantene oppfordres til å ta hensyn til dette. Det er så som så med omkjøring her, det er lange avstander, sier operasjonsleder.