Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Katrina forlot scenen i protest

Halvveis i konserten ble lyset slått på, og Grand Prix-vinneren Katrina & The Waves pakket sammen og forlot scenen på samfunnshuset. Nå krever idrettslaget Rindals-Troll 20000 kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Katrina & The Waves kom ti år for seint - eller et halvt år for tidlig - til nordmørsbygda Rindal. I jula spilte nemlig bandet til det som skulle være den tradisjonelle andrejuledagsfesten på samfunnshuset Torshall - et halvt år før det store comebacket i Grand Prix i Dublin. Men GP-vinneren likte ikke at ordensvaktene satte på lyset under konserten.

- Vi måtte ha på lyset for sikkerhetens skyld. Det var ikke mulig å ha kontroll i mørket, sier ordensvakt-ansvarlig Svein Løset til Dagbladet.

Bandet var heller ikke fornøyd med klagingen på det høye lydnivået.

- Det var umenneskelig høyt. Det gikk ikke en gang an å prate sammen, fortsetter Løset.

Alt dette førte til at Katrina & Co pakket sammen og avsluttet konserten etter bare å ha spilt vel 45 minutter, litt over halvparten av det som var avtalt, ifølge idrettslaget.

Festkvelden endte i skuffelse for de 400 i samfunnshuset.

Betalte 60000

- Bandet likte åpenbart ikke at lyset kom på. I hvert fall ble det brått slutt på musikken, sier leder i idrettslaget, Per Jarle Eide, til Dagbladet.

- Folk var naturligvis svært misfornøyde med at bandet gikk av scena etter å ha spilt knapt halvparten av den avtalte spilletida.

Han opplyser at idrettslaget betalte 60000 for bandet. I tillegg sørget de for overnatting og bevertning. Da var avtalen at bandet skulle spille i minst mellom 75 og 90 minutter.

- For oss er det et prinsipp at når vi kjøper noe som vi ikke får, skal vi ha erstatning. Det skal da bare mangle! Vi er jo tross alt et idrettslag som sliter med å få endene til å møtes.

- Vi er overbevist om at våre framtidige tap på grunn av dårlig rykte etter julefesten vil overstige erstaningskravet, skriver Eide i et brev til artist-/konsertbyrået som hyret Katrina. Han kan ikke forstå at idrettslaget kan lastes for at bandet forlot scenen.

Tar selvkritikk

- Dette var en helt vanlig «dans på lokalet»-fest. Muligens var ikke Katrina & The Waves forberedt på det, men det er ikke vårt problem. Det er de som booket bandet for oss som har ansvar, mener Eide.

Tor Helgeton i Midt-Norsk Musikkservice bekrefter de uheldige omstendighetene rundt Katrina & The Waves' opptreden i nordmørsbygda.

- Dette var feil artist på feil sted og feil tid. Artister som dette passer ikke på slike festligheter. Det har både vi og trolig også Katrina & The Waves funnet ut.

Han er sikker på at det er første og siste gang Grand Prix-vinneren spiller på det han på godt trøndersk selv kaller for en «bonfæst». Heretter vil han satse på norske artister til slike jobber.

- Vi har lært mye av dette, og vi skal rydde opp i dette. Noe mer er det ikke å si om det, sier Helgeton til Dagbladet.