Katrina kommer

Florida forbereder seg på orkan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare en måned etter at orkanen Dennis feide over delstaten, forbereder folk i Florida seg nok en gang på orkan.

Dennis medførte ødeleggelser for totalt 1,6 milliarder dollar. I fjor ble Florida rammet av fire orkaner, som til sammen ødela for enorme 37 milliarder dollar.

Og nå ruster delstaten seg nok en gang på uvær, melder nyhetsbyrået AP.

Tropestormen Katrina er nemlig på vei til ferieparadiset, og øker stadig i hastighet. I løpet av dagen har vindstyrken økt fra 80 til 120 kilometer i timen, noe som definerer den til en svak orkan i kategori en.

Men det kan være ille nok. Det har regnet til dels kraftig i Florida, og de mange surferne har hatt voldsomme bølger å boltre seg i.

De mest engstelige innbyggerne fylte i løpet av dagen opp bensin på bilene sine, og kjøpte inn store mengder drikkevann i tilfelle.

- Helt siden orkanen Andrew har jeg vært forberedt på at det skulle komme en orkan, sier Icel Diaz (29), som bor i den flomtruede byen Sweetwater.

Hun var i ferd med å bære sandsekker hjem for å gardere seg mot vannmassene.

På et supermarked i Hollywood stablet Cassandra Butler handlevogna full av drikkevann.

- Jeg er ikke så fryktelig bekymret. Jeg har levd i Sør-Florida hele livet, og dette er en del av tilværelsen. Derfor er det smart å være forberedt, sier hun.

De tøffeste surferne derimot ventet i spenning på enda mer vind.

- Dette er det beste av begge verdener, fordi det gir voldsomme bølger. Og er ikke farlig overhode, mener surferen Kurt Johnston 22).

Andre, som innehaveren av en vinbutikk, Sean Staples, tok ingen sjanser. Han barrikaderte vinduene for å holde Katrina unna sine edle dråper inne i butikken.

<B>VIND I HÅRET:</B> Og verre skal det bli når orkanen Katriona er ventet inn over Florida.
Vind: Denne mannen ved Deerfield Beach Florida måtte ta beina fatt for å unnslippe vindkastene. Foto: Scanpix
ORKANVARSEL: Tropestormen Katrina beveger weg sakte mot østkysten av Florida, og er ventet å treffe med orkan styrke i løpet av natta.
VOLDSOMME KREFTER:</B> Bølgene er allerede voldsomme på Boynton Beach, og slår snart over sperringene.