«Katrina» skilte Cortez (4) fra mamma

Visste ikke om den andre var i live. Nå er de gjenforent - sju måneder etter orkanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Et mirakel, sier mamma Lisa Stewart.

Gleden var stor da lille Cortez endelig kunne klemme mammaen sin igjen. Det er nemlig sju måneder siden sist de to så hverandre, melder AP.

Da orkanen Katrina herjet New Orleans i august i fjor, ble fireårige Cortez Stewart skilt fra mamma Lisa.

Var hos gudmoren

Lille Cortez var hjemme hos gudmoren, Felicia Williams, da Katrina slo til. Det oversvømmende New Orleans ble evakuert, og i kaoset som oppstod klarte ikke Williams og Stewart å komme i kontakt med hverandre.

Gudmor Felizia og Cortez ble reddet i helikopter og flydd til Atlanta, mens mamma Lisa og hennes fem andre barn ble reddet av båt fra deres hjem i New Orleans og fraktet til Houston i Texas.

Familien endte opp i en leilighet i Houston uten å vite om Cortez og gudmoren hadde kommet seg vekk fra New Orleans i live.

I flere måneder har de prøvd å finne hverandre, men uten resultat. Inntil nå.

ENDELIG: Etter sju måneder kunne lille Cortez (4) klemme mamma Lisa Stewart i Houston. Foto: Scanpix / AP
ENDELIG: Etter sju måneder kunne lille Cortez (4) klemme mamma Lisa Stewart i Houston. Foto: Scanpix / AP Vis mer

Detektivarbeid

Organisasjonen «National Center for Missing & Exploited Children» (NCMEC) klarte å spore opp Cortez Williams i Atlanta. Og 16. mars kunne Cortez sette seg på flyet til Houston for å gjenforenes med mamma.

NCMEC har sporet opp 5192 barn i månedene som har gått etter orkanene Katrina og Rita, og gjenforent barna med familiene sine. Cortez representerer det siste barnet som ble meldt savnet etter orkanene.

- Det er mulig det er flere barn som er savnet, som ikke er rapportert inn til oss. Men vi fikk flere telefoner enn noen andre fikk, og alle våre saker er løst, sier direktør Bob O\'Brien i NCMEC.

Av mer enn 5000 savnede barn fra de to orkanene, ble alle unntatt 12 funnet i live. Foruten de savnede barna, ble 12 000 voksne meldt savnet etter Katrina og Rita. Ifølge amerikanse myndigheter er 1900 personer fortsatt savnet.

Les mer om orkanen Katrina her.

«Katrina» skilte Cortez (4) fra mamma