Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Katrinas historiske utklassing

KJEMPER: Katrina & The Waves vant med 70 poeng over Irland. - Jeg var med for å vinne, og jeg gjorde det, sa Katrina etter finalen. Foto: AP - Den satt! DUBLIN (Dagbladet): Endelig fikk Katrina Leskanich sin hevn. I går brakte Katrina & The Waves seieren til Storbritannia og den gode, enkle popmelodien tilbake til Melodi Grand Prix. - Dette er en seier. Dette er krig, strålte Katrina da hun møtte pressen etter at tv-skjermene ble svarte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og ANDERS GRØNNEBERG

Først Tony Blair og Labour, så Katrina & The Waves - og det i samme uke. Hvilken seier for Storbritannia! 227 poeng og 70 poeng mer enn Irland, er historisk utklassing, de to landene som hadde de beste låtene.

- Dette er second landslide , sa Katrina med hentydning til Labours knallseier.

Et mirakel

- Dette er et mirakel. Jeg har vunnet. Det er helt fantastisk. Dette er «Walkin On Sunshine», stråler hun.

Som nest siste artist ut i denne til tider musikalske euro-gjørma, entret Katrina & The Waves scenen og demonstrerte hvordan en klassisk poplåt skal gjøres. «Love Shine A Light» var best, akkurat det Dagbladet skrev for en måned siden da vi plukket ut låta og bandet til å bli årets GP-vinnere.

- Skal du tilbake til rocken, eller er GP et vendepunkt for deg og musikkstilen til bandet?

- Handler rockbizz om penger? You ask me - du spør meg? Jeg har ikke sett så mye av det. Men vent og se. Vi har laget en låt som er vår, og som vi trodde på. Og vi fortsetter med det vi kan, sier Katrina.

Men her sto også mye mer enn Katrina Leskanichs musikalske framtid og karriere på spill: hele Storbritannias ære. I hele GPs 41-årige historie har Storbritannia bare vunnet fire ganger, mens landet har tatt hele 14 andreplasser. Verdens fremste popnasjon har altså i GP-sammenheng vært den evige toeren.

Dette har ikke vært lett for engelskmenn å takle. I likhet med Norge er interessen for Melodi Grand Prix stor i Katrinas hjemland.

Kjempet

- EuroSong var en utrolig mulighet for meg. Jeg er så glad for at jeg fikk muligheten til å være med. Jeg har kjempet for karrieren min i ti år. Jeg var med for å vinne, og jeg gjorde det.

- Jeg bryr meg ikke om at det ikke er stuerent å være seriøs popartist og delta i EuroSong. For meg handler det om å bringe gode melodier inn i et show som trenger fornyelse, sa Katrina til Dagbladet i et intervju for to dager siden. Se også:

EuroSong på nettet De offisielle nettsidene

4. mai: -En nesetyver for meg