Katrine (3) ble skambitt av hund

BERGEN (Dagbladet): Katrine (3) var nær ved å miste synet da hun ble skambitt av en stor labrador.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hunden var bundet fast til en benk utenfor kjøpesenteret Sentrumsbygg på Storebø i Austevoll kommune i Hordaland. Den lille jenta hadde vært inne i butikken sammen med sin mor Ellen Drivenes i 12.15-tida i går.

- Jenta hadde fått en bolle som hun muligens spiste på da de kom ut. Hunden gjøv rett opp i ansiktet hennes og laget et kutt like under det venstre øyet og flere risp nedover det venstre kinnet hennes, forteller lensmannsbetjent Christian Meyer ved lensmannskontoret på Austevoll.

Fryktelig syn

Han kom raskt til stedet og møtte et fryktelig syn.

- Hun blødde voldsomt fra et kutt i ansiktet. Den store labradoren lå med en bolle mellom forlabbene, men den spiste ikke på den. Det virket som om hunden passet på bollen. Jenta gikk antakelig rett i sjokk. Hun besvimte på vei til legekontoret. Etter at legen hadde hatt en dialog med Haukeland sykehus, ble det besluttet å behandle henne her, forteller Meyer.

Som samvittighetsfull lensmannsbetjent i et øysamfunn fulgte han opp lille Katrine og familien hennes etterpå.

- Utrolig heldig

- Hun våknet opp da hun fikk lokalbedøvelse med ei sprøyte. Da kom smerten, og hun begynte å gråte. Legen sydde fire- fem sting under det venstre øyet og plastret sammen rispene på kinnet. Etter et par timer besøkte jeg henne på familiens bosted. Da lekte hun med andre barn i sandkassa. Hun har vært utrolig heldig som ikke mistet synet. Nå må vi bare håpe hun ikke får varige arr i ansiktet, sier Christian Meyer.

Han var også i kontakt med eieren av den ett år gamle labradoren i går.

- De var veldig lei seg og foreslo selv å ta livet av hunden. Av praktiske årsaker er det ikke mulig å få gjort det før søndag eller mandag. Hunden har aldri tidligere vist slik oppførsel. Eieren har selv barn. Vi har ingen god forklaring på hvorfor den gjøv løs på den lille jenta, sier lensmannsbetjent Christian Meyer.

OVERRASKET: Katrine og mor Ellen Drivenes fikk en sjokkerende opplevelse da en stor labrador gjøv opp i ansiktet på den tre år gamle jenta og påførte henne et kutt like under øyet.