Katrine velger kjærligheten

Etter fem år i Norge utvises ektemannen hennes Salman Haji (22). Katrine (23) velger kjærligheten, og flytter med ham fra Sauda til Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Det er snart tre år siden Katrine Tungland Haji giftet seg med den jevngamle kurderen som gikk under navnet Salman Haji. Femten år gammel flyktet han fra tyrkisk Kurdistan til Tyskland. I 1999 kom han til Norge, og etter hvert til industribyen Sauda. Der lærte han språket og fikk fast jobb.

Bred støtte

«Salman burde bli sett på som et forbilde i norsk integreringspolitikk,» skrev Saudas ordfører da Utlendingsdirektoratet utviste Haji i fjor.

Også arbeidsgiveren og soknepresten mente Salman burde få bli. Men i forrige uke avgjorde Utlendingsnemnda at Haji skal ut. Han nektes å besøke noen av Europas Schengen-land på fem år. Katrine - født og oppvokst i Sauda - velger nå kjærligheten framfor Sauda.

- Ja, det er klart. Jeg kan ikke sitte her og vente på ham i fem år. I stedet blir jeg så å si tvunget ut av landet mitt, vekk fra familie og venner. Alt for at jeg skal få lov til å være sammen med mannen min, sier hun.

- Norge framstår som et land som setter menneskerettigheter høyt. Men jeg føler ikke at jeg har noen menneskerettigheter i det hele tatt, sier Katrine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer