Katt i pine

Dyr forviller seg stadig opp i trekronene. Daisy satt i tre døgn.

I TRYGGEHET: Katten Daisy ble reddet ned av treet den har sittet i toppen av i tre døgn. Brannkonstabel Ole Martin Bakken fra Kastellet Brannstasjon. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
I TRYGGEHET: Katten Daisy ble reddet ned av treet den har sittet i toppen av i tre døgn. Brannkonstabel Ole Martin Bakken fra Kastellet Brannstasjon. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Katten Daisy har hatt noen ubehagelige døgn.

I tre dager satt Daisy 17 meter opp i en furu hos naboen på Ulvøya i Oslo. Uten mat og drikke, og med ertende skjærer flaksende rundt. Tilslutt ble brann og redningsetaten tilkalt.

- Det var en rimelig forpjuska pus som satt der i kveldssola, forteller brannkonstabel Øyvind Løsåmoen som var med på aksjonen.

Skjer ofte Flere ganger i måneden får etaten meldinger om dyr som har forvillet seg opp i trekronene. Både hunder og katter.

- De fleste skjønner at de blir redda og oppfører seg pent, sier Løsåmoen. - Men det er noen som prøver å klatre høyere også. Daisy tok det fint, hun var rimelig sliten.

For noen uker siden endte brannvesenet med å felle et tre på Skullerud for å få ned en pus. - Det gikk pent og rolig for seg, og pus kom seg trygt ned til varm velkomst, opplyser brannkonstabelen.

Eierne til Daisy var i Usa da katten tok sats opp stammen, men ble passet på av au pairen. 

Fikk problemer Redningsmannskapene twitret under hele aksjonen. Det ble raskt tiltagende spenning: "Brannvesenets stigebil er dessverre for tung for brua over til Ulvøya. Vi jobber videre med saken." twitret etaten. - Det er ikke et problem ved mer akutte utryktninger, men her hadde vi tid til å vente på en annen løsning, forteller Løsåmoen.Til slutt fikk brannkonstablene fra Kastellen brannstasjon låne lift av Infratek, tidligere Lysverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer