Katt smittet av fugleinfluensa

Det fryktede H5N1-viruset, nå også hos kjæledyr i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både nyhetsbyråene Reuters og AP melder i ettermidag at fugleinfluensa har blitt bekreftet hos en tysk katt. Det er et laboratorium i Tyskland som har undersøkt dyret.

Kan ha spist fugl

Katten ble funnet død i helga på øya Rügen, der mer enn 100 tilfeller av H5N1 hos ville fugler har blitt konstatert de siste dagene, melder AP.

Ifølge Thomas Mettenleiter  ved Friedrich Loeffler-instituttet er det velkjent at at katter som spiser smittede fugler kan få viruset selv

- Men smitting av mennesker, som i teorien kan utelukkes, kan imidlertid trolig bare skje ved svært nær kontakt med dyr som bærer smitten, sier han ifølge AP.

Den oppsiktsvekkende utviklingen i situasjonen i Tyskland kommer bare timer etter at det ble kjent at den hissige varianten av viruset nå også er bekrefet hos fugl i Sverige.

Også hunder i fare

Ifølge NTB har flere store kattedyr i dyrehager i Asia tidligere dødd av fugleinfluensa, trolig etter å ha fått i seg kjøtt fra smittede fugler.

I forrige uke skrev Dagbladet.no om sjansen for at kjæledyr kan bli smittet. Da refererte det norske Veterinærinstituttet til eksperimentene som har vist at både katter og hunder er i faresonen når H5N1 kommer til landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer