Katt spiste ansiktet til baby

Shahed døde av skadene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lille Shahed hadde akkurat fylt to måneder da tragedien inntraff forrige lørdag i det sydlige Libanon, melder Expressen.

- Jeg har alltid trodd på at før eller senere kommer vi alle til å dø, men aldri at den lille jenta mi skulle dø på den måten. Det er så urettferdig, forteller Nesrin al-Mahmout, barnets mor.

Skadet hjernen

Nesrin hadde akkurat kommet hjem fra en tur på sykehuset med datteren.

- Jeg ammet Shahed til hun sovnet. Jeg la henne i sengen og gikk ut for å hjelpe min mann med buskapen, sier hun.

Noen få minutter senere hørte Nesrin at datteren gråt, og hun løp tilbake til huset. Da hun nådde fram, så hun gårdskatten sitte og tygge på ansiktet til babyen.

- Den lille babyen min blødde kraftig fra ansiktet, forteller Nesrin. Barnets kinn, nese og det ene øret var alt borte. Katten spiste opp Shaheds ansikt og skadet hjernen. Da Nesrin forsøkte å redde ungen sin, gikk katten til angrep på henne.

Overlevde ikke

Katten ble skutt av naboene til al-Mahmoutfamilien, mens Shahed i all hast ble kjørt til sykehuset. Men det var lite legene kunne gjøre for å redde livet til jenta, som døde av skadene.

Overlege Walid Ramadan var en av legene som forsøkte.

- Jeg har aldri hørt om eller sett noe så stygt, sier Ramadan. Han tviler på at noe lignende har funnet sted tidligere.

Smittet med rabies?

Nå skal legene obdusere katten.

- Vi skal undersøke katten for å se om vi kan finne en forklaring på oppførselen dens, forteller Ramadan.

Svenske dyrleger tror rabies kan være årsaken til angrepet på barnet.

- Smittede dyr blir fullstendig forvandlet. Normalt angriper ikke engang vanlig syke katter mennesker. De kan alltid bite lett for å markere, men ikke tygge. Det krever rabies, svulster eller andre trauma, opplyser veterinær Johan Beck-Friis til Expressen.