Kattas mjau reddet 83-åring

Svarte katter betyr trolig lykke for beboerne i Cornwall i England, etter at katta Piran ble dagens helt.

FALT I KLØFT: Da en 83 år gammel dame falt ned en 21 meter dyp kløft i Cornwall, England, fikk katten hennes tak i hjelp. Foto: Bodim Police
FALT I KLØFT: Da en 83 år gammel dame falt ned en 21 meter dyp kløft i Cornwall, England, fikk katten hennes tak i hjelp. Foto: Bodim Police Vis mer
Publisert

Lørdag denne uka falt en 83 år gammel kvinne ned i en 21 meter dyp kløft nært hennes hjem i Cornwall i England.

Takket være mjauingen til kvinnens katt Piran, ble hun oppdaget av en person som bodde i nærheten, opplyser politiet på sin Facebook-side.

- Katten Piran reddet dagen, skriver politiet på Facebook.

Naboer kontaktet nødetatene lørdag ettermiddag, etter at kvinnen hadde vært savnet i over en time.

MJAUET: Den svarte katta Pirans mjauing gjorde at en nabo oppdaget kvinnen som hadde falt. Foto: Bodim Police/Privat
MJAUET: Den svarte katta Pirans mjauing gjorde at en nabo oppdaget kvinnen som hadde falt. Foto: Bodim Police/Privat Vis mer

83-åringen hadde falt ned en veldig bratt kløft, som gjorde redningsarbeidet krevende. Cornwall brann- og redningstjeneste var til stede, sammen med sitt spesialiserte vannredningsteam, Cornwall Luftambulanse og Sørvest ambulansetjeneste (SWAST).

RÅDYR: Et rådyr løper i en elv og faller ned fossen. Video: Viralhog. Reporter: Malin Ridder-Nielsen Janssen. Vis mer

Kvinnen ble heist opp på en båre av brannmannskap og fraktet til sykehus med luftambulanse. Tilstanden ble da beskrevet som stabil av politiet.

- Et massivt «godt jobbet» til nødetatene som jobbet sammen, og til Piran. Utfallet kunne vært mye verre, sier et vitne til BBC.

Politiet opplyser på sin Facebook-side at kvinnen fortsatt mottar oppfølging, men at hun er ved godt mot og blir godt ivaretatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer