Katte-villa til 2,3 millioner

STAVANGER (Dagbladet): En flott villa i Stavangers mest eksklusive boligområde blir nytt hjem for forsømte katter, sjuke pinnsvin og halte kaniner. - Her skal dyrene få det så flott, jeg gleder meg så, sier Kari Mills, leder av Dyrebeskyttelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mills har slått til og kjøpt dyrevillaen for 2,3 millioner kroner. Naboene klager, de frykter vond lukt og plagsomme lyder.

Men Kari Mills er mest opptatt av dyrenes ve og vel.

- Det er en skam hvordan voksne nordmenn behandler dyr. Jeg får vondt, det er tragisk. Noen må ta ansvar for medskapningene våre, sier Stavanger-fruen.

- Ikke råflott

Hun går ikke med på at det er råflott å gi en prakteiendom til dyrene.

- Gode mennesker testamenterer sin arv til Dyrebeskyttelsen. Det er godt å kunne bruke midlene i samsvar med givers ønske, sier Kari Mills.

Dyrevennene skal jobbe dugnad i det nye dyrehjemmet på 200 kvadratmeter som ligger på Hinna. Utenfor kan de firbeinte og andre skapninger boltre seg på ei tomt på over to mål.

Villaen blir både et hvilehjem og et krisesenter, målet er at dyrene skal plasseres ut til trygge familier etter hvert.

Bruk og kast

- En av de store oppgavene blir å kastrere og sterilisere katter. Vi har en avtale med Stavanger kommune, som betaler et tilskudd pr. dyr. Kattene trenger hvile og oppfølging etter operasjonen. Det er hårreisende at så mange folk tar så lettvint på dyreholdet sitt, sier Kari Mills.

Sjøl har hun dessuten åpnet sitt private hjem for stakkars, hjemløse katter. Mange titall katter har funnet et nytt hjem hos Mills, og fruen, som driver sin antikvitetshandel i de samme lokaler, har ikke hjerte til å kvitte seg med en eneste av sine kjære små.

- Folk har en bruk-og-kast-holdning til sine kjæledyr. Katter forlates på gata. Jeg er virkelig skremt. Og det offentlige tar heller ikke ansvar, derfor må alle som elsker dyr ofre tid og penger på denne viktige oppgaven, mener Kari Mills.

Dyrebeskyttelsen vil samarbeide med veterinærer som skal sikre forsvarlig drift av dyrehjemmet.