Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Katteferie for en 50-lapp

Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus tilbyr adoptivhjem for katter i ferien. For 50 kroner i måneden får pus mat og stell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et trist faktum at mange nordmenn kaster ut husdyra sine før ferien. Mange tror at våre firbeinte venner klarer seg alene i ferien, men det er feil.

Men det går an å sette dyra bort i ferie. Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus har i øyeblikket 30-40 katter i sin varetekt. De får god mat og omsorgsfullt stell for 50 kroner i måneden, skriver Dagsavisen.

Lang ventetid

Ventelista for å få plass til pus er imidlertid lang. Men med økonomisk støtte fra kommunen og frivillige mener Dyrebeskyttelsen at de kunne ha hjulpet langt flere dyr. Ingrid Solberg i Dyrebeskyttelsen mener det også er i kommunens interesse å slippe problemet med løskatter.

Mødre først

Dyrebeskyttelsen er nøye på hvem de skaffer som adoptivforeldre til katter. De vil ha dyrevenner som vet å ta vare på dyra, men spesielt nå i feretid kan det være vanskelig å få tak i de rette.

Derfor blir kattemødre med små unger prioritert foran de andre nøstene på ventelista.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media