«Kattemannen» anmeldt for dyremishandling

Bodde med over 200 katter i et hus i Drangedal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Mattilsynet har anmeldt Spire Elias Gunnarssønn, også kjent som «Kattemannen», for dyremishandling.

Gunnarssønn bodde med over 207 katter i et hus i Drangedal, inntil Mattilsynet og kommunen gikk til aksjon og avlivet nesten alle kattene 3. mai i år.

Årsaken var at han ikke hadde etterkommet vedtak om å begrense katteholdet, bedre renholdet, ventilasjonen og hygienen.

Les også: Slik lever Kattemannen.

- Grunnen til at vi har anmeldt mannen er at flere av dyra har vært syke uten å få behandling, sier Leif Nicolaysen ved Mattilsynet til NRK, og legger til at luftkvaliteten også var for dårlig.

HER BOR DE: Antall katter hjemme hos Gunnarssønn har variert sterk, fikk Dagbladet opplyst under et besøk i april. - Det går fort det, gitt. Det skulle vel egentlig vært 270 stykker her nå, men endel har omkommet av sykdom og overkjørsler. Men det kommer hele tiden nye, heldigvis, sa han. Foto: HANS A. VEDLOG/DAGBLADET
HER BOR DE: Antall katter hjemme hos Gunnarssønn har variert sterk, fikk Dagbladet opplyst under et besøk i april. - Det går fort det, gitt. Det skulle vel egentlig vært 270 stykker her nå, men endel har omkommet av sykdom og overkjørsler. Men det kommer hele tiden nye, heldigvis, sa han. Foto: HANS A. VEDLOG/DAGBLADET Vis mer

Gunnarssønn sier han skal levere motanmeldese og «reagerer spesielt på måten dyrene ble avlivet på».

- Jeg har ingen kommentar nå, men jeg kan si at advokaten min og jeg forbereder en tilsvarende anmeldelse av Mattilsynet og andre, i tillegg til en del stevninger. Detaljene er ikke utarbeidet ennå, sier Gunnarssønn til Dagbladet.

«Kattemannen» vil ikke kommentere hvor mange katter som unnslapp Mattilsynets avlivingsaksjon.

- Mattilsynet klarte ikke få tak i de siste. Jeg har brukt tre måneder på å samle den opp og sikre fôrverter til dem, samt avansert terapi for traumene de fikk etter å ha blitt jaget rundt, opplyser han.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Mattilsynet om anmeldelsen.

NAVNEPROBLEMER: Gunnarssønn ga ikke alle kattene navn. Det fikk bare de som skilte seg ut.  Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet.
NAVNEPROBLEMER: Gunnarssønn ga ikke alle kattene navn. Det fikk bare de som skilte seg ut. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet. Vis mer