«Kattemannen» må 60 dager i fengsel

Brøt forbudet mot kattehold.

MÅ I FENGSEL: Dagbladet besøkte «Kattemannen» Spire Elias Gunnarssønn i 2010. Den gangen hadde han rundt 208 katter. Siden dahar han blitt nektet å holde katter hvis han ikke bedre boforholdene deres. Det forbudet har han brutt, og han må nå i fengsel. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet.
MÅ I FENGSEL: Dagbladet besøkte «Kattemannen» Spire Elias Gunnarssønn i 2010. Den gangen hadde han rundt 208 katter. Siden dahar han blitt nektet å holde katter hvis han ikke bedre boforholdene deres. Det forbudet har han brutt, og han må nå i fengsel. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spire Elias Gunnarssønn fikk et forbud mot å holde katter etter at det ble funnet over 200 katter i boligen hans i 2010. Alle Gunnarssønns katter ble avlivet etter at kommunen og Mattilsynet gikk til aksjon 3. mai 2010.

Årsaken den gang var at han ikke hadde etterkommet vedtak om å begrense katteholdet, bedre renholdet, ventilasjonen og hygienen.

Gunnarssønn har senere brutt forbudet mot kattehold, og nå må han i fengsel, ifølge en fersk dom fra Nedre Telemark Tingrett, skriver Telemarksavisa.

Uhygienisk Drangedalsmannen blir igjen dømt for uhygienisk kattehold, og ved to anledninger, i juni 2012 og mai 2013, har det blitt funnet katter i et uhygienisk miljø i boligen hans.

Ifølge dommen skal de mange kattene heller ikke hatt tilgang til vann eller mat i ett av disse tilfellene.

- Retten ser det som klart skjerpende at tiltalte har fortsatt med kattehold i samme miljø som tidligere for så vidt gjelder forsøpling og hygiene. Selv om det nå er litt mindre lukt av katteavføring og urin enn det det har vært tidligere, er situasjonen fortsatt uholdbar. Foreliggende levemiljø kan ikke sies å fremme de gjeldende kattenes helse og velferd på en god måte, står det i kjennelsen fra tingretten.

Må betale saksomkostninger I tillegg til at Gunnarssønn er dømt til 60 dager ubetinget fengsel, må han også betale 5000 kroner i saksomkostninger.

- Tiltaltes handlinger viser dessuten at han ikke har tatt lærdom av tidligere dom og det ilagte forbudet, men har i stedet med hensikt fortsatt med kattehold. Retten håper at tiltalte med foreliggende dom vil skjønne alvoret i det forbudet som han har blitt ilagt, og at han vil ta lærdom av den, står det videre i dommen, ifølge TA.