Katten Bernt skutt med luftgevær

- Synd på folk som har glede av å gjøre sånt, sier katteeier Kristian Myrmel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Søndag morgen da katten Bernt kom hjem var han blodig og slepte på den ene foten. I løpet av natten hadde noen hadde skutt på katten med lufgevær, skriver Firda.

Katteeier Kristian Myrmel trodde først at den ti år gamle katten hadde vært i slåsskamp, noe som ikke er helt uvanlig for katten.

- Han kom oppover verandaen og slepte på foten sin. Jeg tenkte først at han hadde vært i slåsskamp eller vært borti en hoggorm, forteller Myrmel til Dagbladet.no.

- Synes synd på dem

Myrmel tok katten straks med til dyrlegen. Han antok at det dreide seg om benbrudd og henviste Bernt til spesialist.

Der fikk Myrmel den overraskende og ubehagelige meldingen: Noen hadde skutt på pus med luftgevær.

Dyrlege Terje Negard og assistent Audhild Bruland i Førde fikk fjernet skuddet som traff katten i venstre framfot. Et 10 centimeter langt arr vitner om at to lange spiler er satt inn i benet for at det skal gro fint.

- Dette synes jeg er dramatisk og jeg blir sint. Samtidig som jeg får lyst til å finne ut hvem det var som gjorde det, så synes jeg synd på folk som har glede av å gjøre sånt, sier Myrmel til Dagbladet.no.

SKUTT: Bernt (10) ble skutt i venstre framfot natt til søndag. - Jeg synes synd på de som har glede av å gjøre sånt, sier katteeier Kristian Myrmel. Foto: Astrid Iren Solheim / Firda
SKUTT: Bernt (10) ble skutt i venstre framfot natt til søndag. - Jeg synes synd på de som har glede av å gjøre sånt, sier katteeier Kristian Myrmel. Foto: Astrid Iren Solheim / Firda Vis mer

Hadde skuddet truffet Bernt litt høyere opp på foten, måtte han kanskje ha amputert. Skuddet var også bare centimeter fra å treffe hjertet.

Men nå ser det ut til at den ti år gamle katten vil bli helt frisk igjen.

- Han spiser godt og hinker rundt, og begynner å likne seg selv igjen, sier Myrmel.

Vurderer å politianmelde

Katteeieren mistenker at Bernt ble offer for noen som skulle ha det gøy på fest lørdag kveld.

- Lørdag kveld var Bernt like fin. Dette skjedde natt til søndag, og da er det mange som er på vei fra og til fest. Noe kan ha skjedd i den forbindelse, sier Myrmel, som ikke har noen anelse om hvem som står bak.

Nå vurderer han å anmelde forholdet til politiet.

- Jeg tror jeg kommer til å dra til lensmannskontoret og levere en anmeldelse, sier Myrmel til Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer