Katten er reddet

Før vegvesenet rakk å stenge E16 fant veiarbeidere en kattunge 600 meter inne i tunnelen.

ENDTE TRIST:  Også i fjor stengte vegvesenet Gudvangatunnelen for å lete etter katter. Da fant de de to kattene døde. Dyrevernslaget i Indre Sogn håper på en bedre utgang i dag. Foto: Randi Aarethun
ENDTE TRIST: Også i fjor stengte vegvesenet Gudvangatunnelen for å lete etter katter. Da fant de de to kattene døde. Dyrevernslaget i Indre Sogn håper på en bedre utgang i dag. Foto: Randi AarethunVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Randi Aarethun, leder i Dyrevernlaget i Indre Sogn, er veldig glad. Vedlikeholdsarbeidere har funnet en forvillet kattunge mellom 500-600 meter inne i Gudvangatunnelen, ifølge Sogn avis.

Katten ble observert tidligere i dag og Statens vegvesen hadde gått med på å stenge tunnelen for å la dyrevernlaget lete etter den.
Tunnelen, som er over 11 kilometer lang, er del av hovedfartsåren mellom Oslo og Bergen så den kunne bare stenges i 30 minutter av gangen.

Men før de rakk å stenge tunnelen ble katten, som viste seg å være en liten kattunge, funnet av ansatte i E. Opedal og Sønner.

- De fant den på en liten avkjørsel inne i tunnelen. Den hadde forsøkt å løpe fra dem, men de løp etter og fikk tak i den. Den hadde visst klort opp han som tok den opp noe voldsomt, forteller Aarethun.

Kattungen skal nå til undersøkelse hos dyrlege.

Dyrevernlaget skal så forsøke å finne et hjem til den.

- I første omgang settes den i fosterhjem hos en i styret, så får vi se, sier den glade lederen.

Aarethun har en mistanke om at kattungen kan være dumpet.

- I tunnelåpningen er det et kraftig luftdrag og masse eksos. Jeg tviler på at kattene vil gå inn dit frivillig. Det er så mange episoder der katter blir dumpet at jeg tenker mitt, men kan selvsagt ikke si dette sikkert, sier hun.

I fjor var det en tilsvarende situasjon i tunnelen. Da gikk det ikke så bra, to katter ble til slutt funnet helt flatklemte.

Vaktoperatør Kjetil Molvær ved Vegsentralen i Lærdal mener utformingen av tunnelen kan være årsaken til at kattene ikke kommer seg ut på egenhånd.

- Det er en bratt sving nesten med en gang inne i tunnelen. Man skal ikke gå langt inn før man ikke ser åpningen lenger, så da kan de kanskje bli forvirra, sier han.