ISBALL: Veterinæren sa han aldri har sett noe lignende i løpet av sin tid i yrket. Foto: NTB Scanpix
ISBALL: Veterinæren sa han aldri har sett noe lignende i løpet av sin tid i yrket. Foto: NTB ScanpixVis mer

Katten Fluffy nedfryst fra topp til tå - i dag er hun helt pigg

- Gretne katter er overlevere.

31. januar ble katten Fluffy funnet i en snøhaug i Montanta, USA. Eieren fant henne totalt nedfrosset. Snø og isklumper hadde kommet seg langt inn i pelsen, og hun ga ingen tegn til liv, skriver ABC News.

Etter flere timer hos veterinæren skjedde det totalt uventede. Fluffy våkna.

Veterinæren Jevon Clark tok i mot Fluffy, og sa han aldri har sett noe liknende i løpet av sine tjuefire år i yrket. Han prøvde å ta temperaturen, men den var så lav at den ikke lot seg registrere på termometeret. De varmet Fluffy med varmt vann, hårfønere, varme håndklær, intravenøse væsker og til slutt et oppvarma kattebur, i følge CNN

Fluffy er visstnok litt gretten, så da Dr. Clark hørte henne knurre visste han at hun ville bli helt frisk.

- Disse gretne er kattene er overlevere, sa han.

Hun ble sendt til en nødklinikk for å øke kroppstemperaturen ytterligere.

Samme kvelden fikk den 3 år gamle katten bli med hjem. Da Clark kom innom et par dag seinere, var Fluffy tilbake til sitt gamle jeg.

Eierne sa det så ut som at Fluffy hadde sittet i samme posisjon over lang tid, tilsynelatende i jaktposisjon retta mot noe i snøhaugen. De visste ikke hvor lenge hun hadde vært der, men temperaturen den kvelden var like under frysepunktet.

Til NBC har Dr Clark har sagt at eierne ikke har gjort noe galt. Han mistenker at noe «traumatisk» skjedde. Enten at noe kan ha falt på henne, eller at hun ble jaga og ble skadet av det.

Eierne sier de vil holde henne inne en stund framover.