Katten Freddy (10 md.) fikk poten inn i mårfelle

Måtte avlives.

TRAGISK SYN: Dette var synet som møtte Freddys eier på morgenen i går. Den 10 måneder gamle katten hadde fått den ene poten inn i ei dårlig sikret mårfelle. Foto: PRIVAT / DYREBESKYTTELSEN
TRAGISK SYN: Dette var synet som møtte Freddys eier på morgenen i går. Den 10 måneder gamle katten hadde fått den ene poten inn i ei dårlig sikret mårfelle. Foto: PRIVAT / DYREBESKYTTELSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Katten Freddy ble bare 10 måneder gammel. I går fikk han poten inn i ei ulovlig oppsatt mårfelle og pådro seg så alvorlige skader at han måtte avlives.

Hørte katten skrike Det var i 10-tida i går at Freddys eier gikk ut på trappa og hørte katten skrike. Den sjokkerte eieren fant katten med poten inni fella, som var satt opp med bacon som han tydeligvis hadde forsøkt å få tak i. Fella hadde klappet igjen over poten, og livet sto ikke til å redde; Freddy ble avlivet på stedet av veterinær.

Nå akter både katteeieren og Dyrebeskyttelsen å anmelde mårjegeren, som de opplyser at de kjenner identiteten på. Organisasjonenes daglige leder Linn Krogstad karakteriserer saken som graverende og mener det er svært viktig at saken får konsekvenser for gjerningspersonen.

- Denne katten har fått en grusom avslutning på livet, og dette er et klart lovbrudd. Dessverre har vi også tidligere vært borti liknende saker, og nå forventer vi en straffereaksjon som samsvarer med ugjerningen som er begått, samt inndragning av jegerens autorisasjon, sier Krogstad i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer