Katten Kevin (5) ble mishandlet med kniv

Sporingschipen var skåret ut av halsen, forteller matmor Martine (20), som er sjokkert og i sorg.

SØRGER: Martine Røren (20) sørger over katten Kevin (5), som endte livet på Veterinærhøgskolen. Foto: PRIVAT
SØRGER: Martine Røren (20) sørger over katten Kevin (5), som endte livet på Veterinærhøgskolen. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martine Røren (20) fra Ellingsrud i Oslo er sjokkert og i sorg etter at katten Kevin (5) ble funnet stygt mishandlet i ei grøft etter å ha vært borte i fem uker. Kevin ble fraktet til dyrlege, men måtte avlives.

- De som behandlet Kevin, sier at skadene umulig kan skyldes dyr eller en ulykke, og at de helt sikkert er påført av mennesker. Det er fælt, sier Martine til Dagbladet.

Sterkt medtatt Den kastrerte hannkatten var svært hjemmekjær og kjent i nærmiljøet, og Martine ble derfor bekymret da han ikke kom hjem som vanlig for fem uker siden. Men sist lørdag fant en nabo katten sterkt medtatt i ei grøft og varslet politiet, som kjørte ham til Veterinærhøgskolen for behandling.

- Han hadde fått et dypt kutt rundt hele halsen, som det var gått betennelse i. I tillegg hadde han klemskader som trolig skyldes at han er blitt holdt i et stramt metallbånd, sier Martine.

Kevin var utstyrt med sporingschip i nakken - men den var skåret ut.

- Han kunne ha overlevd, men en operasjon koster. Og da Veterinærhøgskolen ikke klarte å finne ut at jeg var eieren, ble han avlivet. Det er bittert å tenke på, sier 20-åringen.

Anmelder Akkurat hva som er skjedd med katten, kan ikke Martine være sikker på. Men ut fra at chipen er fjernet, tror hun Kevin er blitt holdt fanget og systematisk mishandlet av ondsinnede mennesker i de fem ukene han var borte.

- Dette er mennesker som mangler respekt for dyr. Dyreeiere må passe ekstra godt på, sier Martine.

Hun akter nå å anmelde mishandlingen til politiet.

- Det er kjipt å tenke på at de som har gjort dette, skal gå fri, sier 20-åringen.

- Grotesk sak John Roger Lund, stasjonssjef ved Stovner politistasjon, sier til Akers Avis Groruddalen at politiet tar saken på alvor.

- Dette er en handling som vekker total avsky. Saken er grotesk, og vi må ta sterk avstand fra dyremishandling. Jeg vil oppfordre alle som opplever mishandling, om å melde fra til politiet - det er ikke sikkert en slik hendelse er et engangstilfelle, sier han til lokalavisa.

I henhold til dyrevernloven kan grov mishandling straffes med inntil tre års fengsel. Få blir imidlertid straffet, sett i forhold til at antallet tilfeller er stort.

- Dette er ikke prioriterte saker, alle blir henlagt, sier Bodil Eikeset, leder for Norsk Huskattforening, til Dagbladet.

- Burde satses mer Eikeset mener det burde satses langt mer på dyrevelferd i Norge, og etterlyser politisk vilje til å håndheve lovverket.

- Dyrevernsnemnda fungerer ikke etter hensikten, sier hun.

Eikeset mener de mange dyremishandlingssakene for tida speiler en økende voldstendens samfunnet for øvrig.

- Dette er syke mennesker som går løs på de svakeste. Katter er tillitsfulle, og dette trigger trolig noe hos gjerningspersonene, sier hun.