Katten Sølve tok jobben du aldri må prøve på

Biolog: - Nyfødte rådyrkalver greier seg aldri hvis de blir klappet av mennesker.

BESKYTTET RÅDYRKALVEN MOT SKJÆRER:  Katten Sølve tok beskytterrollen for det nyfødte rådyret i en hage i Porsgrunn til mor dukket og tok over. Foto: Svein Kristiansen.
BESKYTTET RÅDYRKALVEN MOT SKJÆRER: Katten Sølve tok beskytterrollen for det nyfødte rådyret i en hage i Porsgrunn til mor dukket og tok over. Foto: Svein Kristiansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under morgensola i går våknet Svein Kristiansen i Porsgrunn til en rørende naturopplevelse.

Ute i hagen, ved sykehuset i utkanten av bysentrum, lå en nyfødt rådyrkalv, og det var huskatten Sølve som hadde tatt på seg rollen som vokter over den knøttlille skapningen.

- Det er nesten daglig rådyrbesøk her, men hagen er aldri blitt brukt til fødsler. Det var ingen rådyrmor å se i nærheten, og først var jeg redd for at Sølve skulle gjøre noe galt med den nyfødte. Han er ikke så stor til å være fire år gammel, men det lille krypet i grasset var jo bare halve størrelsen, sier Kristiansen til Dagbladet.

Jagde vekk skjærer Ikke er katten noen tøffing heller etter å ha fått skikkelig juling av noen større artsfrender, men han har lært seg å jage innspåslitne skjærer.

Og nå viste Sølve farsinnstinkter som var helt ukjente for Kristiansen. Katten jagde vekk skjærer, og flyttet seg ikke en tomme fra den nyfødte.

- Han lå der i over to timer, mens kalven lå helt stille. Han var til og med bortpå den med snuta og labben, forteller Kristiansen til Telemarksavisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer