Kattepinlig

Thailandske politimenn merkes med «Hello Kitty» om de begår ulovligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Politimennn som kaster søppel på gata, parkerer ulovlig eller kommer for seint på jobb, vil heretter gå rundt med et armbånd med det japanske kattesymbolet, melder AP.

- Enkle advarsler fungerer ikke lenger. Dette tiltaket skal få dem til å føle skyld og skam, og sørge for at de ikke gjentar ulovligheter, sier politisjef Pongpat Chayaphan i Bangkok til nyhetsbyrået.

Han sier at politimenn som bryter loven heretter vil måtte betale de samme bøter som resten av samfunnet, i tillegg til å bli beordret til kontortjeneste der de må gå rundt med de søte japanske kattene.

- Hello Kitty er et søtt ikon for småjenter. Det er ikke noe macho politimenn ønsker på overarmen, sier politisjefen.

IKKE MUNNKURV: Thailandske politimenn får trøste seg med at de foreløpig ikke har fått kattesymbolet som munnkurv, slik denne kinesiske mannen bærer det i Beijing i april 2003. Foto: SCANPIX/AP/GREG BAKER
IKKE MUNNKURV: Thailandske politimenn får trøste seg med at de foreløpig ikke har fått kattesymbolet som munnkurv, slik denne kinesiske mannen bærer det i Beijing i april 2003. Foto: SCANPIX/AP/GREG BAKER Vis mer