Høysesong for dumping av dyr

- Katter blir kastet ut av bilvinduer

Sommerferien er høysesong for dumping av husdyr. - Det er virkelig ren ondskap, sier Åshild Roaldset i Dyrebeskyttelsen Norge.

DUMPES: Mange tusen dyr blir dumpet av eierne sine når sommeren kommer. Foto: Mohamed Azakir / Reuters / NTB
DUMPES: Mange tusen dyr blir dumpet av eierne sine når sommeren kommer. Foto: Mohamed Azakir / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når ferien nærmer seg er det flere nordmenn som velger å kvitte seg med husdyrene sine. Mange av dyrene blir brutalt dumpet og forlatt.

- I sommer har katter blitt dumpet i pappesker, kastet ut av bilvinduer og kaniner satt ut i naturen i burene sine for å dø, sier daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, Åshild Roaldset, til Dagbladet.

Nylig rapporterte en av lokalavdelingene deres at de fikk inn så mange som 30 dyr i løpet av et døgn. I fjor hjalp Dyrebeskyttelsen Norge nesten 7000 dyr.

- Vi er totalt overbelastet hver eneste sommer. At det er tusenvis av dyr som blir reddet hvert år sier også litt om mørketallene, sier Roaldset.

Økning av kaniner

Ifølge Roaldset er 90 prosent av dyrene som blir dumpet, eller funnet hjemløse, katter, men hun forteller at det er størst økning av kaniner det siste året.

- Det er en varslet dyretragedie, mange dyrebutikker varslet om at de ble tomme for kaniner i løpet av corona, sier hun.

Hun tror mange som har skaffet seg kanin det siste året ikke vet nok om dyret, og ikke er klar over hva som kreves.

- Kaniner er flinke til å reprodusere seg, de trenger stor plass og skal ikke være alene. De lever også like lenge som hunder og katter, det er det ikke alle som er klar over, de forventer kanskje at de lever to til tre år, sier Roaldset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer