Kattmarka-beboere skal saksøke Statens Vegvesen

Forbereder felles søksmål etter kjemperaset i mars.

SØKSMÅL: Et granskningsutvalg konkluderte nylig med at det er Statens vegvesen som har skylden for at jordmassene løsnet. Foto: Martin Hågensen / SCANPIX
SØKSMÅL: Et granskningsutvalg konkluderte nylig med at det er Statens vegvesen som har skylden for at jordmassene løsnet. Foto: Martin Hågensen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beboere som ble rammet av leirraset i Namsos i mars, forbereder et felles søksmål mot dem som holdes ansvarlig for raset.

Et granskningsutvalg konkluderte nylig med at det er Statens vegvesen som har skylden for at jordmassene løsnet. Vegvesenet utviste dårlig skjønn med hensyn til behovet for en geoteknisk og ingeniørgeologisk undersøkelse før de gikk i gang med veiarbeid i området, heter det i granskningsrapporten.

Beboerne i Kattmarkvegen som ble rammet av raset, opplevde konklusjonen som en lettelse, siden de endelig fikk en motpart og en årsak å forholde seg til. Nå er en advokat i gang med å forberede et erstatningssøksmål for alle de berørte beboerne.

- Advokaten skal i første omgang analysere hvilke muligheter vi har. Veivesenet er nå funnet å ha forårsaket raset, men ingen er dømt til å betale. Derfor er vi redd for at dette skal bli trenert, vi orker ikke vente i ti år. Vi ønsker å komme oss videre i livet, enn så lenge er livene våre satt på vent, sier Bjørn Knotten, som tror huset han eier i Kattmarkvegen fortsatt er utsatt for nye ras.

Seks hus og tre hytter ble tatt av raset 13. mars. Sju mennesker måtte hentes ut av rasområdet, men ingen ble alvorlig skadd.(NTB)